Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Klemetz och Wahlberg om semifinalerna

Featured Image

BAUHAUS-ligans slutspel rullar vidare. Semifinalerna är snart här och på Elitspeedway.com är det dags för en ny avstämning med ESS Plays kommentatorer Stefan Klemetz och Johannes Wahlberg.

Lejonen och Rospiggarna tog sig vidare till semifinal. Västervik valde att ställas mot Rospiggarna och det innebär att Dackarna ställs mot Lejonen.

Seriesegraren mot en ”dark horse”

Västervik har genom säsongen stått för en ypperlig prestation. Rospiggarna har fått till det allt mer på slutet. Det väntar en intressant matchserie, helt klart.

– Västervik är förstås favorit, men Rospiggarna har imponerat. Intressant att Västervik valt att börja hemma, de tror jag är bra. Några förare har inte kört så mycket på slutet, och frågan är om de kommer påverka? Nej, de tror jag inte, säger Stefan och fortsätter.

– Rospiggarna har som alla vet vid de här laget en bredd, som inger respekt. Kan dem hålla nere siffrorna borta, kan de bli spännande i returen. Tror ändå att Västervik är starkast över 30 heat.

Johannes om semifinalserien:
– Västervik har varit brutala på hemmaplan den här säsongen. Det är väl det som kommer att tala för Morgan Anderssons gäng. Ser vi till den här säsongen har man som lägst fått med sig minst 49 poäng per match och snittar 57 poäng per match, på hemmaplan den här säsongen. Det som talar för Rospiggarna är att det är få som räknar med en final för Hallstavikslaget. Rospiggarna har haft en fin jämnhet på slutet och nu har de exakt allt att vinna, säger Wahlberg.

Dackarna mot Lejonen

I den andra semifinalen så är det Dackarna mot Lejonen. Målillalaget väljer att börja på bortaplan, innan de vänder hem till Skrotfrag Arena.

– Oj, vad svårtippat! Lejonen visade att de var en maskin på hemmaplan senast. Då saknades också Mateusz Cierniak. Reservkampen kommer nog bli en nyckel i dessa matcher. Dackarna är ett oerhört komplett lag, där det kan sluta exakt hur som helst, säger Johannes Wahlberg.

Stefan Klemetz om semifinalen:
– Den här semifinalen kan bli något extra. Två jämna lag, där Lejonen varvat upp efter en stökig grundserie. Dackarna har växt och blev vassare när Kurtz kom in i laget. Tror att de kommer vara små saker som avgör. Mitt tips är att Lejonen, med liten marginal går till final, avslutar Stefan Klemetz.

Så ser TV-valen ut för den första semifinalen

Lejonen – Dackarna (huvudsändning)
Kommentator: Stefan Klemetz.

Västervik – Rospiggarna
Kommentator: Johannes Wahlberg.

Om ESS Play

ESS Play är ett klubbinitiativ där intäkterna går tillbaka till klubbarna själva, och genom ditt abonnemang stöttar du både svensk speedway och ditt lag.

För att säkra ditt abonnemang på ESS Play, klicka här.

Dela nyheten: