Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Klemetz och Wahlberg om semifinalerna

Featured Image

Den första semifinalen är avklarad. Imorgon väntar den andra. Elitspeedway.com hörde av sig till ESS Plays kommentatorer Stefan Klemetz och Johannes Wahlberg för en avstämning.

Semifinalerna är som bekant mellan Västervik – Rospiggarna och Dackarna – Lejonen.

Fördel för Västervik

Den första semifinalen i Västervik resulterade i en seger med 53-37 för grundserievinnaren Västervik mot Rospiggarna. Vilket gör att de har ett fint utgångsläge inför den kommande matchen i Hallstavik.

– Västervik visade återigen, hur bra dom är hemma, och framförallt avslutningen. Vinner fyra sista heaten med 18-6. Woffinden frånvaro påverkade inte nämnvärt, där blev de 9 poäng i ridersheaten. Även den här semifinalen hade en fullpoängare. Imponerande av Bartosz Smektala. Alla i Rospiggarna tar poäng, men de är för lite över lag. För många hade en dålig kväll, säger Stefan Klemetz och får medhåll av Johannes.

– Västervik var brutalt starka efter paus. De vinner med 21-9. Jag var imponerad över Rospiggarnas prestation fram till paus. Efter det så var det inte riktigt den spetsen de behövde för att lyckas rå på ligans i särklass vassaste hemmalag.

Kommer det vara möjligt för Rospiggarna att vända?
– 16 poäng tror jag inte Rospiggarna kör ikapp, dem vill förstås avsluta bra hemma, men Västervik förvaltar utan problem, säger Stefan.

– Ett oerhört tufft utgångsläge för Rospiggarna. Större mirakel har väl skett tidigare, men det ska vara en uppgift som är svårbemästrad för upplänningarna som visserligen har allt att vinna, konstaterar Johannes.

Dackarna med ett försprång på åtta poäng

Dackarna visade styrka igen. Laget återsamlades efter flera veckor i från varann men det märktes inte på Målillalagets prestation i Gislaved.

– Jämn match fram till paus, men därefter var Dackarna starkast. Maciej Janowski kan vara ojämn, men den här kvällen var han ostoppbar och precis de som behövs i slutspel. Dackarna var jämnare 1-5. Några förare i Lejonen kom inte upp i en nivå som behövs och de överraskade, förklarar Stefan.

Johannes:
– Det var en match där Lejonen hade svårt att matcha Dackarnas fina bredd. Janowski som Stefan nämner, var extraordinär den matchen och var en av de viktigaste pusselbitarna. Imponerande av Dackarna att vinna med åtta poäng. Spännande avslutning att se fram emot i Målilla, avslutar Wahlberg.

Värt att notera är att Maciej Janowski ådragit sig en skada i Wroclaw under söndagskvällen. Dackarna kommer köra riders replacement för honom i returmötet på Skrotfrag Arena.

Så ser TV-valen ut för den första semifinalen

Dackarna – Lejonen (huvudsändning)
Kommentator: Stefan Klemetz.

Rospiggarna – Västervik
Kommentator: Johannes Wahlberg.

Om ESS Play

ESS Play är ett klubbinitiativ där intäkterna går tillbaka till klubbarna själva, och genom ditt abonnemang stöttar du både svensk speedway och ditt lag.

För att säkra ditt abonnemang på ESS Play, klicka här.

Dela nyheten: