Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Kvartett av matcher på torsdagen

Featured Image

BAUHAUS-ligan fortsätter med en ny omgång på torsdagskvällen. Fyra intressanta matcher väntar i Västervik, Målilla, Gislaved och Avesta.

Med matcher i tisdags och under gårdagskvällen, är det dags att gå in på slutspurten för en intensiv vecka i BAUHAUS-ligan som bjuder på många högintressanta kamper. Till torsdagen väntar fyra oskrivna blad – i intressanta matcher.

Rivalmöte i Västervik

Till matchen i Västervik så gör den svenske stjärnan Fredrik Lindgren debut för sin nya förening. Västervik kommer senast från ett kryss i Motala och man mönstrar ett högintressant lag till matchen mot Vetlanda. Ett Vetlanda som vann derbyt mot Dackarna och gör en förändring, jämfört med det laget. Det är att Tomasz Gapinski kommer in istället för Brady Kurtz.

Ett intressant rivalmöte, med andra ord som väntar på Hejla Arena i Västervik. Där det är ett Västervik som sagt, mönstrar ett högintressant lag som nämnt – som kommer bli intressant att följa under resans gång.

Masarna jagar säsongens andra seger

Tisdagen bjöd p¨å lättnadens suck för Avestalaget Masarna som inför gårdagens match enbart förlorat i BAUHAUS-ligan. På bortaplan blev det en seger mot Rospiggarna med 50-40, när bröderna Piotr och Przemyslaw Pawlicki drog ett stort lass för ett Masarna, som mönstrar samma lag i veckans andra match.

Ser vi till gästerna Piraterna, är det ett Motalalag som tvingas förändra jämfört med matchen mot Västervik som man kryssade. Jonas Seifert Salk och William Björling, kommer in i laget när Peter Kildemand samt Oskar Fajfer inte är tillgängliga.

Två matcher på två dagar för Lejonen

Lejonen inledde veckan under gårdagskvällen i Eskilstuna med en match mot serieledande Eskilstuna Smederna. Gislavedslaget fick därefter en natts sömn för att ta sig an nästa motstånd i form av Rospiggarna. Skillnaden jämfört med gårdagens fajt, är att Nicolai Klindt samt Mathias Thörnblom kommer in i laget – när polackerna Jakub Miskowiak samt Krzysztof Kasprzak inte finns med.

För Rospiggarna blev det en förlust mot Masarna i tisdags. Emil Sayfutdinovs debut fick vänta och det får den även göra på torsdagen. Peter Jansson mönstrar ett snarlikt lag, förutom att talangen Norick Blödorn testas.

Två lag som vill studsa tillbaka i Målilla

Till matchen i Målilla och Skrotfrag Arena är det två lag som vill studsa tillbaka. Både Dackarna och Kumla Indianerna förlorade sina matcher i tisdags, och en intressant värdemätare för de båda lagen kommer att vänta.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg, ger samtliga förare som körde tisdagsmatchen chansen åter igen. För Kumla Indianernas del är Chris Holder inte tillgänglig (som kör i Polen på fredagen) vilket gör att polacken Adrian Gala finns med i laget. I övrigt är det samma förare som lagledarduon Peter Johansson/Kai Salonen har att förfoga över.

Noteringar inför dagens matcher

– Fredrik Lindgren med debut för Västervik.
– Vetlanda med råg i ryggen efter derbysegern mot Dackarna.
– Masarna med första seger mot Rospiggarna – kommer andra?
– Piraterna med en fin insats i tisdags mot Västervik.
– Lejonen med match igår kväll och idag!
– Norick Blödorn testas av Hallstavikslaget.
– Dackarna revanschssugna efter förlusten i Vetlanda.
– Kumla Indianerna jagar säsongens tredje seger.

Laguppställningar

Västervik:
Bartosz Smektala, Jaimon Lidsey, Fredrik Lindgren, Vadim Tarasenko, Artem Laguta (K), Anton Karlsson, Noel Wahlqvist.

Vetlanda:
Szymon Wozniak (K), Dominik Kubera, Tomasz Gapinski, Peter Ljung, Bartosz Zmarzlik, Alexander Woentin, Filip Hjelmland.

Masarna:
Piotr Pawlicki, Przemyslaw Pawlicki, Martin Smolinski (K), Philip Hellström-Bängs, Dimitri Bergé, Emil Millberg, Alexander Liljekvist.

Piraterna:
Adam Ellis, Jonas Seifert Salk, Rasmus Broberg, Jakub Jamrog, Tomas H Jonasson, William Björling.

Lejonen:
Robert Lambert, Mathias Thörnblom, Oliver Berntzon, Rohan Tungate, Nicolai Klindt, Linus Eklöf (K), Casper Henriksson.

Rospiggarna:
Kim Nilsson, Adrian Miedzinski, Timo Lahti, Norick Blödorn, Kai Huckenbeck, Daniel Henderson, Oscar Holstensson.

Dackarna:
Maciej Janowski, Luke Becker, Rasmus Jensen, Jacob Thorssell (K), Jason Doyle, Sammy Van Dyck, Max Bogdanowicz.

Kumla Indianerna:
Jonas Jeppesen, Joel Andersson, Andreas Lyager, Adrian Gala, Max Fricke, Ludvig Lindgren, Jonatan Grahn.

Vill du besöka matcherna på plats?

Läs mer på varje hemmaklubbs hemsida hur du säkrar din biljett till respektive hemmamatch.

Var kan jag se matcherna?

Matchen mellan Västervik – Vetlanda är huvudmatch och sänds på Sportkanalen. Matchen i Västervik och övriga matcher, kan även streamas via cmore.se eller deras app.

Dela nyheten: