Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Kvartsfinalerna är spikade

Featured Image

Det blev en dramatiskt avslutning av BAUHAUS-ligans grundserie. På tisdag startar kvartsfinalerna och de är nu spikade.

Till den kommande tisdagen drar slutspelet igång. Piraterna, Indianerna, Lejonen och Rospiggarna ska köra om två semifinalplatser. När Smedernas säsong tog slut under gårdagskvällen.

Lag tre och fyra, det vill säga Piraterna och Indianerna, är de lag som kom i den övre halvan. Det innebär att Piraterna får välja motstånd och Indianerna får det som blir över. Lagen har dock möjlighet att dessutom besluta hur matchserien kommer köras.

”Vi samlade laget och pratade efteråt”

Piraterna kom trea i tabellen och fick välja mellan Rospiggarna eller Lejonen. Motalalaget valde Rospiggarna och inleder på bortaplan.
– För oss är det lite pest eller kolera faktiskt. Rospiggarna har vi mött två gånger i år, det skiljer fyra poäng mot dem. Vi gjorde en bra prestation i Hallstavik, på en bana som vi har haft svårt med och Lejonen har vi bra statistik mot hemma, men inte borta. Vi samlade laget och pratade efteråt och vi tror att vi har bäst chans över två matcher mot ”Piggarna”, säger Daniel Davidsson, lagledare i Piraterna.

{!A}

”Två sevärda matcher”

Indianerna får således Lejonen, då seriefemman blev över för seriefyran. Kumlagänget valde att starta på hemmaplan den kommande tisdagen.
– Vi har valt att börja hemma. Vi möter tuffast tänkbara motstånd i Lejonen men vi vet också att vi är ett oerhört starkt lag. Det kommer att bli två oerhört tuffa och inte minst två sevärda matcher, säger Peter Johansson, lagledare i Indianerna.

{!B}

Hur funkar kvartsfinalerna?

Kvartsfinalerna körs i form av ett dubbelmöte. Det vill säga på hemmaplan såväl som bortaplan. Efter 30 heat så adderas de bägge matchernas resultat ihop och därefter har vi en vinnare.

Datum för kvartsfinalerna

22 augusti, 19.00: Rospiggarna – Piraterna
22 augusti, 19.00: Indianerna – Lejonen
29 augusti, 19.00: Piraterna – Rospiggarna
29 augusti, 19.00: Lejonen – Indianerna

Semifinaler

Västervik vann grundserien och Dackarna placerade sig tvåa. Det innebär att den småländska duon kommer att kliva in först i semifinal. Västervik får välja mellan ett av de två segrande lagen från kvartsfinalerna. Dackarna får det som blir över. Bägge lagen får bestämma var deras respektive semifinalserie startar.

Se dramatiken på ESS Play

Kan du inte vara på plats på någon av arenorna? Då kommer ESS Play att bevaka hela upplösningen av BAUHAUS-ligan. ESS Play är ett klubbinitiativ där intäkterna går tillbaka till klubbarna själva, och genom ditt abonnemang stöttar du både svensk speedway och ditt lag. För att säkra ditt abonnemang på ESS Play, klicka här.

Dela nyheten: