Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Lägesrapport inför slutspel

Featured Image

Sommaren har flugit förbi och det börjar nu dra ihop sig för slutspel. En fullspäckad vecka med matcher både tisdag, onsdag och torsdag. Vi går lite kort igenom hur läget ser ut och Stefan Klemetz ger sin syn på slutspurten.

Vi går en riktig speedwayvecka till mötes med matcher både tisdag, onsdag och torsdag. Det är tight i toppen där ettan och tvåan går direkt till semifinal och där trean-sexan ska göra upp om vilka som ska ta sig vidare till semifinalerna.

Av de lag som går vidare från kvartsfinal får tabellsegraren välja vilket av lagen de vill möta. Kvartsfinaler, semifinaler och finalen körs alla i bäst av två matcher – en hemma och en borta. Vem som tar sig vidare och vinner är det lag som kört ihop flest poäng totalt på dessa två matcher.

{!A}

Idag har vi Västervik och Vetlanda i topp med 25 respekive 24 poäng. Räkna med en ordentlig nagelbitare när dessa två lag gör upp ikväll. Tätt bakom jagar både Dackarna och Smederna som har chans att ta en topplacering innan serien är slut. I övrigt är topp sex i stort sett redan klara då Piraterna, som jagar Indianerna på sjätteplatsen, har sex poäng upp till Kumlalaget med två matcher kvar att åka för östgötarna.

– Det är en intressant avslutning med tanke på att det är jämnt i den översta delen av tabellen. Frågan är hur det kommer att sluta i kampen om de två första platserna, de som går direkt till semifinal. Det kommer kanske inte avgöras idag när Vetlanda möter Västervik, men då tror jag det kommer avgöras vem av dem som går till semifinal. Dackarna har två hemmamatcher kvar och de ser starka ut. Så det finns, tror jag, alla möjligheter att vara topp två för Dackarna. Det blir spännanande att se vilka som tar den andra.

Vilka matcher står ut denna vecka?

– Det är bra att vara trea, för då får man välja mellan femman och sexan. Där kan Smederna blanda sig i det om dom vinner ikväll och resultaten går med i andra matcher. Så jag skulle säga Vetlanda – Västervik och Smederna – Piraterna, framförallt Smederna i jakten på en tredjeplats.

{!B}

Dela nyheten: