Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Lagledarröster inför finalen

Featured Image

I morgon är det dags. Första halvlek av två. Om man vill se det så. Eller match ett av två mellan Smederna och Lejonen. Elitspeedway.com hörde av sig till bägge läger för två snabba med lagledarna, Jerker Eriksson samt Anders Fröjd.

Serieettan Eskilstuna Smederna mot serietvåan Lejonen i final. Ser vi till Eskilstunagänget besegrade man Rospiggarna i en semifinal. Lagledaren Jerker Eriksson inför finalen:
– Det kommer bli tufft och tajt, mellan två riktigt bra lag. Det kommer nog avgöras sent i match två.

Från Lejonens del så kändes finalen ”väntad”, men man ser fram emot en tuff drabbning efter att slagit ut rivalen Dackarna här närmast i en semifinal. Lejonen slutade även tvåa i tabellen.
– En bra säsong, där målsättningen var final. De två bästa lagen under säsongen är med i final så det är ganska väntat ändå, säger Anders Fröjd.

Avslutningsvis: Vad gör att guldet hamnar hos er?

– Det är att vi är bättre över två matcher och mentalt starkare, säger Eskilstuna Smedernas Jerker Eriksson.

För Lejonens del så lyfter man upp bredden på truppen.
– Vår styrka är bredden på truppen. Vi tål skador och kan matcha laget beroende på bana och dagsform, avslutar Lejonens Anders Fröjd.

Finalerna körs 28 september (Eskilstuna) samt 4 oktober (Gislaved). Om dryga veckan vet vi – vilket lag som vinner SM-guld säsongen 2022!

Dela nyheten: