Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Lördag och söndagskamper i Polen

Featured Image

Fredag och söndag brukar vara de normala dagarna i Polen för matcher. Men då klubbarna kan välkomna 25% av publiken till arenorna från och med i morgon (lördag) körs helgens matcher lördag samt söndag.

Det är dags för en ny fullspäckad helg i Polen. Lördagen består av mötena mellan Leszno – Zielona Gora samt Grudziadz – Lublin. Ser vi till den första kampen, är det ett hemmalag som har hittat formen och till motståndet står ett Zielona Gora som har haft det tufft inledningsvis.

Fogo Unia Leszno, som har stått för ett par fantastiska säsonger på rak med guldtecken vet vad som krävs för att vinna. Anförda av Emil Sayfutdinov, så får man naturligtvis leva med favoritskapet mot ett Zielona Gora som har haft det tufft. Senast var det Patryk Dudek som stod för en solid insats, medans det i övrigt såg mediokert ut.

Matchen som avslutar kvällen är mellan Grudziadz och Lublin. Grudziadz har gjort förändringar i laget i och med Pawel Miesiacs intåg. Polacken gör debut under lördagen och man möter ett Motor Lublin – som har presterat väldigt bra på slutet och blir sannerligen en tuff nöt att knäcka.

Trots flera stopp och en bekymmersam afton i Zielona Gora, så lyckades man segra. Är det bredden som talar för gästerna i Grudziadz, möjligtvis?

Nykomlingen gästas av Czestochowa
På söndagen är det Torun – Czestochowa som rivstartar dagen. För Toruns del har man tagit fyra poäng så här lång och Czestochowa står på två. Men naturligtvis vill lagen plocka fler poäng i tabellen. För Toruns del kommer man senast från en derbyseger mot Grudziadz och för Czestochowas del blev det en tuff förlust på hemmaplan mot Wroclaw.

Hemmalaget fortsätter att mönstra intressant, inte minst anförda av bröderna Holder. För Pawel Przedpelski blir det en intressant afton också, så klart i och med att han ställs mot sitt gamla lag Czestochowa. Ett Czestochowa som eftersträvar en bättre match än senast.

Den sena matchen som avslutar omgången och söndagen, är mellan Wroclaw och succélaget Gorzow. Wroclaw stod för en imponerande insats senast när Maciej Janowski och Artem Laguta anförde när man lyckades ta en betryggande seger på bortaplan. Och frågan är om Tai Woffinden, är redo för en comeback ännu efter sin axelskada?

Gästerna då, jo de har inlett med bravur. Man har ännu inte fått prova på hur det känns att förlora och skillnaden i samtliga matcher har varit en kvartett. En bestående av Szymon Wozniak, Bartosz Zmarzlik, Anders Thomsen och Martin Vaculik. Något som ni säkerligen blivit vana med nu. Är det kvartetten, som åter ska fälla avgörandet?

Laguppställningar
Leszno: Emil Sayfutdinov, Janusz Kolodziej, Jaimon Lidsey, Jason Doyle, Piotr Pawlicki, Krzysztof Sadurski, Kacper Pludra.

Zielona Gora: Kacper Grezlak, Max Fricke, Matej Zagar, Jan Kvech, Patryk Dudek, Fabian Ragus, Nile Tufft.

Grudziadz: Przemyslaw Pawlicki, Roman Lachbaum, Pawel Miesian, Kenneth Bjerre, Nicki Pedersen, Denis Zielinski, Mateusz Bartkowiak.

Lublin: Grigorij Laguta, Krzysztof Kasprzak, Jaroslaw Hampel, Mark Karion, Mikkel Michelsen, Wiktor Lampart, Mateusz Cierniak.

Torun: Pawel Przedpelski, Jack Holder, Adrian Miedzinski, Petr Chulpac, Chris Holder, Justin Stolp, Krzysztof Lewandowski.

Czestochowa: Leon Madsen, Jonas Jeppesen, Bartosz Smektala, Kacper Woryna, Fredrik Lindgren, Jakub Miskowiak, Bartlomiej Kowalski.

Wroclaw: Tai Woffinden, Maciej Janowski, Gleb Chugunov, Daniel Bewley, Artem Laguta, Mateusz Panicz, Michal Curzytek.

Gorzow: Szymon Wozniak, Anders Thomsen, Martin Vaculik, Marcus Birkemose, Bartosz Zmarzlik, Wiktor Jasinski, Kamil Nowacki.

Notera att den fria åttan namnges inte i den preliminära laguppställningen utan tillkommer på matchdagen.

Helgens tider
Lördag: 16.00 och 21.00.
Söndag: 15.15 och 19.45.

Se årets PGE Ekstraliga på ESS Play
Under fjolåret kunde ni se livespeedway här på Elitspeedway.com från Polen. Även i år finns det möjlighet att följa speedway i världsklass, från den speedwaytokiga nationen. Samtliga matcher från PGE Ekstraliga kommer att sändas live. Delvis med engelsk kommentering och okommenterat. Ditt abonnemang, kan du skapa för 189 kronor i månaden, utan bindningstid. Med samma abonnemang kan man som krydda på moset även se samtliga matcher från BAUHAUS-ligan i efterhand från och med kl. 00:00 matchkvällar.

Dela nyheten: