Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Mikael Holmstrand ny ordförande i ESS

Featured Image

Elitspeedway Sverige (ESS) har gjort klart med en ny ordförande för de två kommande verksamhetsåren. Mikael Holmstrand som tidigare varit vice ordförande i elitklubbarnas gemensamma organ tar över ordförandeklubban: “Jag är hedrad av förtroendet och ser fram emot att fortsätta arbeta för att stärka svensk speedway”, säger Holmstrand.

Leif Johansson som varit ordförande lämnar stafettpinnen vidare men är fortsatt delaktig i organisationen i rollen som vice ordförande. Elitspeedway Sveriges nye ordförande är Linköpingsbon Mikael Holmstrand. Den nya rollen blev klar under gårdagskvällens digitala årsmöte.

– Det är roligt arbete med en kunnig och engagerad styrelse. Jag har bara arbetat med ESS ett par år, men har tagit på mig en del arbetsuppgifter inte minst när det gäller det mediala och kommersiella. Vi har lagt mycket kraft på ett mer professionellt styrelsearbete för ligans bästa och försökt lyfta det bortom regelfrågor och klubbspecifika agendor, vilket jag ser som nödvändigt för att kunna ta en tydlig position på den svenska idrottsscenen. Responsen från styrelsens medlemmar och klubbarna kring detta har varit bra och vi ska vara stolta över det arbete vi gjorde tillsammans inte minst under den föregående säsongen i utmanande tider, säger Mikael Holmstrand.

Utmanande men inspirerande tider

47-årigen som till vardags är VD för Garageportexperten har en gedigen bakgrund från företagsvärlden och ett flertal styrelseuppdrag. Det är en krydda som ESS har eftersökt under en tid i ordföranderollen och den är nu adderad.

För ligan finns det stora utmaningar i ovissa tider men likväl stora möjligheter för fortsatt utveckling. Ett arbete som man visade prov på under fjolåret, där man lösningsorienterat tog sig igenom stora utmaningar. Holmstrand blir således en viktig pusselbit i arbetet med sin erfarenhet av organisationsutveckling, och Mikael själv framhäver att klubbarna blivit blivit en mer enad och starkare organisation.

– Klubbarna har enats alltmer och det gäller för oss att förvalta det in i framtiden. Naturligtvis kommer vi vara påverkade av pandemin även i år, men med fjolåret i backspegeln har vi kvittot på att vi tillsammans kan göra mycket bra tillsammans, säger Holmstrand och fortsätter.

– På ett förtroendeingivande sätt lyckades vi lösa väldigt stora utmaningar där vi som organisation blev ännu starkare. Vi anpassade oss snabbt med regler, scheman och inte minst gav våra svenska förare chansen att få en liga att köra i, vilket är något som är bra för svensk speedway som jag hoppas kan ge ringar på vattnet för framtiden.

En stark organisation ska ge klubbarna bättre förutsättningar

Elitspeedway Sverige är tydliga i sin målsättning att ta nästa kliv. Ett framgångsrikt arbete har skett under de senaste året med att knyta åt sig centrala partners och även utveckla det kommersiella för BAUHAUS-ligan. För organisationen är visionerna klara. Det handlar om att ta nästa kliv och göra varumärket ännu starkare på sikt.

– Vi har bevisat för oss själva att vi har ett stort kommersiellt intresse kring BAUHAUS-ligan. Vår utmaning gäller att vi ska utvecklas ännu mer centralt för att därigenom lyfta klubbarna. För vår del handlar det om att stärka vår ställning som Sveriges tredje största publiksport. Då måste man titta framåt på de som är större, vilket i vårt fall innebär att vi försöker ta lärdomar från hur ishockeyns och fotbollens elitklubbar har organiserat sig och utvecklar sin produkt. Visionerna är naturligtvis att växa ännu mer och stärka vår ställning som aktör på marknaden.

Arbetet bakom kulisserna är intensivt, där man hoppas kunna utveckla och stärka BAUHAUS-ligan ytterligare in i framtiden.

– Vi har ett antal spännande scenarion på bordet. Vi hoppas kunna återkomma med positiva nyheter inom en snar framtid, avslutar den nytillträdde ordföranden Mikael Holmstrand.

Styrelsens sammansättning

Ordförande: Mikael Holmstrand (2 år), vice ordförande: Leif Johansson (1 år), ledamöter: Morgan Andersson (Västervik), Anders Fröjd (Lejonen), Daniel Davidsson (Piraterna), Peter Johansson (Kumla Indianerna), Thomas Viktorsson (Rospiggarna), Tommy Edvardsson (Vetlanda), Jon Lindberg (Dackarna), Pierre Lund (Eskilstuna Smederna) samt Roger Uppgård (Masarna).

För frågor

Mikael Holmstrand

Telefon: 070 692 51 30 / Mail: mikael.holmstrand@elitspeedway.com

Dela nyheten: