Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Nu ska finallagen tas fram

Featured Image

Fördel Lublin och Wroclaw efter första semifinalen. På söndagen väntar returmötena i PGE Ekstraliga och finallagen skall koras.

Lublin och Wroclaw vann båda sina matcher med 49-41. I morgon (söndag) är båda lagen hemmalag och har varsin fot i finalen. En intressant retur som väntar med andra ord på söndagseftermiddagen och kvällen.

Noteringar inför kvällen

– Visar Grand Prix-vägen igen för Wroclaw?
– Kan Leszno få ut sin fulla kapacitet av laget?
– Hemmastarka Lublin – går mot final?
– Kan Vaculik och Wozniak studsa tillbaka efter insatsen senast?

Wroclaw har möjlighet att säkra finalen

Wroclaw har haft det tufft mot Leszno genom åren. I år har det dock bara blivit segrar och ytterligare en kom förra söndagen på bortaplan i Leszno. Nu är förutsättningarna väldigt goda för hemmagänget när Leszno kommer på besök.

Åtta poäng att gå på inför returmötet och det är ett väldigt starkt Wroclaw på hemmaplan. Visserligen har man haft tre förare igång i Grand Prix-cirkusen, jämfört med Lesznos två. Kan det ha någon påverkan?

Wroclaw
Tai Woffinden, Mateusz Panicz, Artem Laguta, Gleb Chugunov, Maciej Janowski, Michael Curzytek, Przemyslaw Liszka.

Leszno
Emil Sayfutdinov, Janusz Kolodziej, Jaimon Lidsey, Jason Doyle, Piotr Pawlicki, Damian Ratajczak, Krzysztof Sadurski.

Lublin med möjlighet att säkra finalplatsen

Lublin har varit ett lag som tagit för sig under säsongen. När Dominik Kubera kom in under säsongen blev det en extra dimision i laget. Kubera som använts som fri åtta senast inte minst i mötet i Gorzow. Dock är det ett gästande gäng, med en väldigt hög kapacitet om man får saker och ting att fungera. Något som man inte fick på hemmaplan.

Lublin har således fina förutsättningar till matchen på hemmaplan. Dock är det ett Gorzow som har lyckats resa sig ur prekära lägen tidigare. Kanske ska det ske igen, i returmötet?

Lublin
Grigorij Laguta, Mark Karion, Jaroslaw Hampel, Krzysztof Buczkowski, Mikkel Michelsen, Wiktor Lampart, Mateusz Cierniak.

Gorzow
Szymon Wozniak, Anders Thomsen, Martin Vaculik, Marcus Birkemose, Bartosz Zmarzlik, Wiktor Jasinski, Kamil Nowacki.

Följ matcherna på ESS Play

16.30: Wroclaw – Leszno
19.15: Lublin – Gorzow

Dela nyheten: