Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ny ESS-omgång väntar ikväll

Featured Image

Efter en veckas uppehåll för de allra flesta är det äntligen dags för matcher ikväll. Det första transferfönstret har hållits öppet och en del klubbar har valt att göra förändringar i truppen för att slipa till resultaten.

I Målilla hoppas man kunna vända den något motiga trenden genom att slå tillbaka mot Vetlanda efter 50-40-förlusten i torsdags. Nytt superderby, ny arena och nya förutsättningar att vänta. Lyckas Vispen och gänget halta de poängplockande polackerna? Kan man vinna reservheaten mot formstarka Victor Palovaara och Filip Hjelmland? Piotr Pawlicki någon att bygga vidare sitt flow på efter matchen senast. Mikael Karlsson och Anders Kling snackar upp det från G&B Arena.

Probaco Arena i Motala är annars scenen där det verkligen kan bli åka av! En erkänt händelserik oval och ett hemmastarkt Piraterna som vid vinst skulle toppa gästerna i den jämna tabellen. Västervik trots allt med det starkaste laget på pappret, och man kommer från en övertygande seger hemma mot Dackarna senast. Håll ett öga på kapten Peter Ljung som gått lite under radarn hittills som ligans snittfemma totalt. Stefan Klemetz tar er genom varje kurva från kommentatorsbåset i Motala.

Rospiggarna startar enligt klubbens uppgifter för blott andra gången denna säsong med ordinarie lag. På reserven tillsammans med Andreas Westlund får vi alltså se dansken Rasmus Jensen som visar bra form både i England och Danmark. Tillbaka är också Andreas Jonsson efter en envis muskelinflammation, samtidigt som Tero Aarnio fortsätter på ordinarie plats tillsammans med Fricke och Lambert.

För Smederna är nyförvärvet och före detta Rospiggarna-föraren Gleb Chugunov inte med då han kör i Ryssland. Däremot vankas säsongspremiär för hemmasonen Daniel Hendersson – en kille som stått för ett hyfsat snitt i allsvenskan hittills i år och nog gärna krigar om varenda möjlig poäng. Stefan Edberg är med er direkt från Smedstadion.

Lejonen besöker Dalarna och man har en seger mot Piraterna senast med i bagaget. Två lag som tippats ligga i botten har trots allt plockat två respektive tre vinster under de första sex matcherna.

Timo Lahti är tillbaka för fullt, men Mathias Thörnblom missar en tid p.g.a. bruten fot. Istället låter man William Björling göra elitseriepremiär. Även Jaroslaw Hampel och Rohan Tungate får stå över till förmån för Kevin Wölbert och Nikolai Klindt. Lejonens ord om valen: ”Hampels form har varit ojämn och Tungate trivs bäst på hala banor. Masarnas hemmabana har skarpa kurvor och mycket material att åka i vilket vi bedömer passar Wölbert och Klindt bättre.”

Samtidigt är Avestagänget nog rejält suget på revansch. Utkomsten av denna match är nog ack så viktig för fortsättningen: både för laget som för jaget på många håll. Nyckeln blir först och främst att komma iväg från start och inte bjuda på någonting, enligt lagledarteamet. Johannes Wahlberg gör sig redo att rapportera från Brovallen.

Vi hoppas på härlig uppslutning såväl i Avesta som på övriga arenor. För er som inte kan ta er ut till ovalerna kan ni, som Vispen säger, följa med oss på ESS Play. Tillsammans går vi för två poäng!

Dela nyheten: