Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ny omgång i ESS

Featured Image

Det är åter dags för speedwaytisdag med fyra matcher på schemat, och nu börjar vi på allvar jaga bonuspoängen på de flesta håll.

Masarna har en tuff uppgift på den fronten efter att ha åkt på 54-36 i Västervik förra veckan. Nog var det inte lika ojämnt som siffrorna visade matcher igenom, men poängen rann ifrån Avestagänget efter lite oflyt och några enkla misstag.

Många debutanter på Västerviks oval senast, vilket såklart också påverkar. Men inför hemmastödet hoppas Masarna på en helt annan matchbild och bättre utdelning. För visst är det faktiskt bara 4 poäng upp till slutspelsmark för tillfället.

För Västervik kan man inte längre vrida blicka högre upp i tabellen då man i dagsläget toppar den haltande ditto. Återstår att se om man lyckas behålla tätpositionen efter kvällens kurva. Johannes Wahlberg är med oss från Brovallen.

Vi inväntar också ett hett returmöte på Eskilstuna Motorstadion efter att hemmalaget retat upp sin rival i Kumla förra veckan. Indianerna hade inför mötet inte förlorat i ESS under 2019, men någon gång skall vara den första och nu återstår att se om revanschlysten glöder ur ögonen. Klubben visar samtidigt prov på fint initiativ när man valt att erbjuda samtliga volontärer en gratis bussresa och matchbiljett.

Smederna ger nog gärna hemmapubliken ett nytt bra resultat att luta sitt supporterskap mot, då Dackarna kom upp och tvålade till fjolårsvinnaren i torsdags. Alexander Edberg tar er genom drabbningen från Smedstadion.

Piraterna är åter på framfart på Probaco Arena dit man välkomnar ett annat hemmastarkt gäng från Vetlanda. Två väldigt olika ovaler – kan hemmalaget dra fördel och klättra i tabellen? En vinst vore skönt för Motalagänget vid det här laget.

Att stoppa Bartosz Zmarzlik blir inte lätt; att hämta upp 54-36 sedan förra mötet blir desto tuffare. Stefan Klemetz ger er förutsättningarna och refererar matchen igenom från Dunteberget.

Dackarna intar kvällen med förgyllt självförtroende efter den övertygande segern i torsdags. Rospiggarna har halkat efter men skulle kunna blixtra till vilken match som helst. Ännu är det inte färdigkämpat för Hallstaviklaget som fortsatt väntas sno åt sig en slutspelsplats innan grundserien är över. Kanske börjar det rentav ikväll? Stefan Edberg befinner sig i Målilla för ESS Plays räkning.

Dela nyheten: