Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ny omgång väntar i BAUHAUS-ligan

Featured Image

Det är dags för den andra omgången i BAUHAUS-ligan. Noterbart är att vi även kan välkomna in Motalalaget Piraterna till säsongen 2021, i och med att man stod över premiärveckan.

Tre nya matcher väntar på tisdagen. Eskilstuna Smedernas möte mot Lejonen, blir ett intressant sådant. Matchen ör för övrigt huvdmatch och sänds på Sportkanalen (samt cmore.se). Övriga matcher är mellan Dackarna – Masarna samt Piraterna – Vetlanda, de matcherna kan du streama live på cmore.se med möjlighet att se i efterhand, på ESS Play (när det har blivit ny dag).

Hemmalaget Eskilstuna Smederna kommer senast från en seger, det gör även gästande Lejonen. Därför blir det en intressant kamp i Smedstaden. I Eskilstuna Smederna kommer Grigorij Laguta in i laget och Lejonen, gör två förändringar efter segern senast. Rohan Tungate och Nicolai Klindt utgår, in kommer Jaroslaw Hampel och Krzysztof Kasprzak.

Dackarna med samma lag – Masarna tvingas till förändringar

Samtidigt är det ett Dackarna som kryssade lite snöpligt i premiären som tar sig an Masarna. Hemmalagets lagledare Mikael Teurnberg, kan mönstra samma lag samtidigt som Masarna tvingas till förändringar. David Bellego kan inte delta på grund av skada och det är ett dalalag som vill studsa tillbaka.

– Vi har stor respekt för Dackarna och deras lagbygge men vi kommer givetvis ge allt och sälja oss riktigt dyrt, skriver Maslagledaren Andreas Sundin på klubbens hemsida.

Premiär för Piraterna – Vetlanda med fem (!) svenskar

Till den tredje matchen i Motala, saknar Piraterna Peter Kildemand på grund av skada. Tomas Jonasson (tar kaptensbindeln) och Vetlanda väljer att göra förändringar i laget. Motalalaget stod över den föregående veckan (då det är nio lag i serien) och för Vetlandas del, så kommer man att mönstra fem svenskar i Östergötland på tisdagskvällen.

Noteringar inför matcherna

  • Alexandr Loktaev (skadad) ersätts av publikfavoriten Grigorij Laguta.
  • Polsk rutin i form av Jaroslaw Hampel och Krzysztof Kasprzak in i Lejonen.
  • Dackarna fortsätter med samma sjua som föregående veckan.
  • David Bellego missar matchen – flera debutander i Masarna
  • Tomas H Jonasson gör debut i sin nya klubb Piraterna
  • Vetlanda väljer att satsa mycket svenskt. Fem svenskar i laget.

Laguppställningar

Eskilstuna Smederna
Michael Jepsen Jensen (K), Grigorij Laguta, Gleb Chugunov, Andzejs Lebedevs, Pontus Aspgren, Joel Kling, Johannes Stark.

Lejonen
Robert Lambert, Mathias Thörnblom, Oliver Berntzon, Krzysztof Kasprzak, Jaroslaw Hampel, Linus Eklöf (K), Casper Henriksson.

Dackarna
Maciej Janowski, Frederik Jakobsen, Rasmus Jensen, Jacob Thorssell (K), Jason Doyle, Max Bogdanowicz, Avon Van Dyck.

Masarna
Piotr Pawlicki, Marcin Nowak, Antonio Lindbäck, Francis Gusts, Przemyslaw Pawlicki (K), Philip Hellström-Bängs, Emil Millberg.

Piraterna
Oskar Fajfer, Jonas Seifert Salk, Adam Ellis, Jakub Jamrog, Tomas Jonasson (K), Rasmus Broberg, William Björling.

Vetlanda
Bartosz Zmarzlik, Victor Palovaara, Filip Hjelmland, Dominik Kubera, Peter Ljung (K), Alexander Woentin, Lucas Woentin.

Dela nyheten: