Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ny tisdag med fyra matcher

Featured Image

Efter en veckas uppehåll är det dags igen. BAUHAUS-ligan är tillbaka med en ny omgång på tisdagen, med fyra spännande matcher som säkerligen kommer bjuda på sevärda kamper.

Den föregående veckan var det ingen aktivitet i BAUHAUS-ligan, då det var den individuella SM-finalen på Skrotfrag Arena. Nu är det åter dags för aktivitet runtom i landet, med matcher på tisdagen och torsdagen denna vecka.

Seriefinal i Målilla

På Sportkanalen och cmore.se, kommer seriefinalen mellan Dackarna och Eskilstuna Smederna att visas. Ett Målillalag som alltjämt är obesegrade på hemmaplan och ett Eskilstuna Smederna, som har vunnit samtliga matcher denna säsong.

En intressant match, så klart, när Jacob Thorssell saknas i hemmalaget på grund av skada. Dackarna tillämpar riders replacement och ser vi till gästerna, är Alexandr Loktaev åter i laguppställningen.

Lejonen jagar ytterligare en hemmaseger

Efter förlusten mot Dackarna i premiären för Lejonen, har man gått rent på hemmaplan. Under tisdagskvällen jagar man ytterligare en seger på hemmaplan när Piraterna kommer på besök. Gislavedslaget ger man samma manskap chansen som vann mot Rospiggarna med komfortabla 57-33.

När det gäller gästerna Piraterna, är Mateusz Tonder bland annat åter i laget. Noterbart är att danske Peter Kildemand inte finns med, för ett Motalalag som har fått med sig ett kryss denna säsong (som var mot Västervik på hemmaplan).

Masarna i bra form – möter revanschsuget Vetlanda

Masarna har fått upp ångan de senaste matcherna, efter en tuff inledning på säsongen 2021. Bröderna Pawlicki (Piotr och Przemyslaw) har varit en duo, som hittat varandra bra på banan och har varit viktiga för Avestalaget. Till matchen mot Vetlanda, kan man dessutom notera att fransmannen David Bellego är tillbaka efter skada.

När det gäller Vetlandas vidkommande, blev det förlust senast mot Västervik med 16 poäng efter rivalsegern mot Dackarna dessförinnan. Victor Palovaara och Brady Kurtz finns åter med hos smålänningarna, när Bartosz Zmarzlik och Tomasz Gapinski inte är med i laget.

Västervik ställs mot Indianerna

Västervik fick med sig en fin seger senast mot Vetlanda. Nu väntar en ny utmaning i form av Kumla Indianerna på hemmaplan. För hemmagängets vidkommande, är Pawel Przedpelski samt Viktor Kulakov tillbaka i laget. Det innebär att Artem Laguta samt Jaimon Lidsey inte finns med under morgondagens match.

Kumla Indianerna kommer senast från en vecka med två förluster mot Eskilstuna Smederna (på hemmaplan) och Dackarna (på bortaplan). För lagledarduon Peter Johansson och Kai Salonen, finns det nu lite mer möjligheter i förartruppen. Chris Holder och Grzegorz Zengota kommer in i laget, i förmån (jämfört med Dackematchen) för Andreas Lyager och Adrian Gala.

Noteringar inför morgondagen

– Jacob Thorssell saknas på grund av skada i Dackarna.
– Alexandr Loktaev åter i Eskilstuna Smederna.
– Lejonen jagar tredje raka på hemmaplan.
– Kan säsongens första seger komma för Piraterna?
– Bröderna Pawlicki tungan på vågen igen för Masarna?
– Vetlanda säkerligen revanschsugna – efter förlusten senast.
– Västervik med stark insats senast – följer man upp det igen?
– Chris Holder och Grzegorz Zengota åter i Kumla Indianerna.

Laguppställningar

Dackarna
Maciej Janowski (K), Luke Becker, Rasmus Jensen, Jacob Thorssell (R/R), Jason Doyle, Sammy Van Dyck, Avon Van Dyck.

Eskilstuna Smederna
Michael Jepsen Jensen (K), Alexandr Loktev, Gleb Chugunov, Andzejs Lebedevs, Pontus Aspgren, Johannes Stark, Joel Kling.

Lejonen
Robert Lambert, Mathias Thörnblom, Oliver Berntzon, Rohan Tungate, Nicolai Klindt, Linus Eklöf (K), Casper Henriksson.

Piraterna
Mateusz Tonder, Jakub Jamrog, Rasmus Broberg, Oskar Fajfer, Tomas H Jonasson (K), William Björling.

Masarna
Piotr Pawlicki, Przemyslaw Pawlicki, Martin Smolinski (K), Philip Hellström-Bängs, David Bellego, Emil Millberg, Alexander Liljekvist.

Vetlanda
Dominik Kubera, Victor Palovaara, Brady Kurtz, Peter Ljung, Szymon Wozniak (K), Filip Hjelmland, Alexander Woentin.

Västervik
Bartosz Smektala, Viktor Kulakov, Fredrik Lindgren, Vadim Tarasenko, Pawel Przedpelski (K), Anton Karlsson, Noel Wahlqvist.

Kumla Indianerna
Chris Holder, Joel Andersson, Jonas Jeppesen, Gregorz Zengota, Max Fricke, Ludvig Lindgren (K), Gustav Grahn.

Biljettinformation

Läs mer om hur du kan besöka matcherna på respektive klubbs hemsida.

TV-guide

Dackarna – Eskilstuna Smederna (Sportkanalen/cmore.se)
Kommentator: Stefan Klemetz.

Lejonen – Piraterna (cmore.se)
Kommentator: Johannes Wahlberg.

Masarna – Vetlanda (cmore.se)
Kommentator: Pelle Marklund.

Västervik – Kumla Indianerna (cmore.se)
Kommentator: Stefan Österberg.

Dela nyheten: