Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Nya matcher till tisdagen

Featured Image

En ny tisdag i antågande. Tre nya matcher väntar i Västervik, Kumla och Eskilstuna under morgondagens afton.

Säsongens grundserie börjar närma sig sitt slut. Varje heatseger. Varje total lagpoäng. Ja, de blir extra viktiga när det börjar hägra mot höst och om ett par veckor inleds slutspelet för årets upplaga av BAUHAUS-ligan.

Rivalmöte i Västervik

I Västervik är det ett hemmalag som senast kommer från en seger mot Masarna på bortaplan. För Lejonens vidkommande blev det förlust mot Dackarna på bortaoval. Likväl är det en intressant match som stundar under tisdagens kväll.

Fredrik Lindgren (som tog 18 poäng senast) – stod för en fin Grand Prix-deltävling i Målilla som resulterade i ytterligare en pallplacering för svensken. Hos gästerna kan vi dessutom notera att Jakub Miskowiak och Krzysztof Kasprzak alltjämt får förtroendet.

Piraterna på besök i Eskilstuna

I Eskilstuna är det ett Smederna som åkte på sin andra förlust för säsongen. Den kom på bortaplan mot Rospiggarna och nya motståndet är tabelljumbon Piraterna. Sörmlänningarna väljer att matcha Krzysztof Buczkowski för första gången den här säsongen, när Gleb Chugunov inte är med i truppen. I övrigt mönstrar Eskilstunagänget samma förare som i Hallstavik.

När det gäller gästande Piraterna så har man inte med Peter Kildemand, men värt att notera är att Jonas Seifert-Salk är åter i laget. Dessutom så har Piraternas samtliga svenskar det vill säga Tomas H Jonasson, Alexander Woentin och Rasmus Broberg kört för Eskilstunalaget i sina karriärer tidigare.

Kumla Indianerna ställs mot Vetlanda

För Kumla Indianerna så är det viktigt att få med sig så många poäng som möjligt. Föregående tisdagen kunde Kumlalaget för första gången den här säsongen åka med sitt ordinarie lag, som man planerade att inleda säsongen med. Värt att notera är att varken Max Fricke eller Joel Andersson, är med i morgon, när Jonatan Grahn och Andreas Lyager kommer in i laget.

För Vetlandas del så väljer man att matcha lite annorlunda jämfört med senast. Tomasz Gapinski kommer in för gästerna när VM-ledaren Bartosz Zmarzlik inte finns med i laget. Intressant också och se, om Robin Aspegren, kommer få göra sina första heat efter comebacken i BAUHAUS-ligan.

Noteringar inför omgången

– Smålandsrivalerna drabbar samman på Hejla Arena.
– Fredrik Lindgren i bra form – kan Lejonen få stopp på honom?
– Eskilstuna Smederna testar Krzysztof Buczkowski.
– Alexander Woentin och Rasmus Broberg på sin gamla hemmaoval.
– Bröderna Grahn på reservplats för Kumla Indianerna.
– Tomasz Gapinski får förtroendet i Vetlanda.

Laguppställningar

Västervik (44)
Viktor Kulakov, Bartosz Smektala, Fredrik Lindgren (K), Mads Hansen, Vadim Tarasenko, Anton Karlsson, Noel Wahlqvist.

Lejonen (46)
Rohan Tungate (K), Jakub Miskowiak, Robert Lambert, Oliver Berntzon, Krzysztof Kasprzak, Linus Eklöf, Casper Henriksson.

Eskilstuna Smederna (47)
Michael Jepsen Jensen (K), Krzysztof Buczkowski, Andzejs Lebedevs, Kacper Woryna, Pontus Aspgren, Johannes Stark, Joel Kling.

Piraterna (43)
Jakub Jamrog, Jonas Seifert-Salk, Tomas H Jonasson, Alexander Woentin, Oskar Fajfer, Rasmus Broberg.

Kumla Indianerna (47)
Chris Holder, Ludvig Lindgren, Jonas Jeppesen, Andreas Lyager, Niels Kristian Iversen (K), Jonatan Grahn, Gustav Grahn.

Vetlanda (43)
Dominik Kubera, Victor Palovaara, Peter Ljung, Tomasz Gapinski, Brady Kurtz, Filip Hjelmland, Robin Aspegren.

Biljettinformation

Hur du säkrar din biljett och vad för restriktioner som gäller på arenorna, finner du lättast på varje hemmalags hemsida.

Här kan du se tisdagens matcher

Västervik – Lejonen (Sportkanalen/cmore.se)
Smederna – Piraterna (cmore.se)
Indianerna – Vetlanda (cmore.se).

Dela nyheten: