Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Nygamla piratledaren: Suget är tillbaka

Featured Image

Efter att ha gått, som han själv säger, in i väggen som lagledare har Stefan Andersson Skill fått tillbaka suget och nästa säsong kliver han in som lagledare i Piraterna, igen. Men den här gången blir det lite annorlunda för Motalabon.

– Vi har satt upp en treårsplan vilket innebär att om tre år ska vi vara tillbaka i den absoluta toppen, säger Stefan Andersson Skill.

Du har alltid varit noga med att tippa ditt eget lag som guldfavoriter och att du annars inte hade varit lagledare…

– Det stämmer men vi har en annan situation i dag och utmaningen är att bygga ett konkurrenskraftigt lag. Men självklart kommer vi sikta på slutpsel och där kan allting hända men det är ingen katastrof om vi inte når så högt nu eftersom vi bygger upp en långsiktig plan.

Han styrde piratskutan i några år och Andersson Skill hann med att ta hem guldet till Motala två gånger. Motalas enda två guld så långt. Han har genom åren haft olika typer av förare. Vissa år med en superstjärna i laget och andra år med mer jämnstarka förare. Hur hans Piraterna kommer att rustas till 2020 är inte klart.

– Jag ska åka till Torun på den sista GP-tävlingen för att reka lite så sedan får vi se.

Hur involverad är du i lagbygget?

– Hundra procent. Det är jag absolut.

Och suget är tillbaka?

– Absolut, jag känner att jag inte är färdig med det här så när jag fick frågan så kände jag direkt att det var något jag ville göra igen.

När du slutade, fick du några förfrågningar från andra klubbar?

– Jag fick frågan från en klubb det första året men det var egentligen inte mycket mer än så och jag är glad över att det inget blev då, det hade varit för tidigt.

Vad jobbar du med till vardags?

– På en saneringsfirma, Probaco.

Går det att jobba heltid där och samtidigt vara lagledare i ett elitlag i speedway?

– Det kommer att fungera, när jag berättade på jobbet att jag hade fått frågan att komma tillbaka till Piraterna så sa de, ja, kör på det. Så där har jag stöttning. Min familj stöttar mig också till hundra procent så det ska bli riktigt kul.

Vad har du gjort de här två åren egentligen?

– Ha, ha ja men det har varit mycket med familjen, grabben spelade hockey i Vita Hästen förra året och nu har han flyttat till Huddinge för att spela hockey och gå hockeygymnasiet där så det har blivit mycket hockey.

Och så har du ryckt in som kommentator på ESS också?

– Ja och det har varit bra för min del eftersom jag då får komma in i nya regler och träffa människor inom sporten och vara lite närmare helt enkelt.

Stefan Andersson Skill kliver in som lagledare i Piraterna tillsammans med Stefan Ekberg, som även tidigare har funnits vid hans sida.

Piraterna speedway

Var: Motala.

Svenska mästare: 2011 och 2013.

Klubben bildades: 1949 under namnet Radiopiraterna men kortade snart ner namnet till Piraterna.

Banrekord: Motalas Jonas Davidsson körde på 55.90 sekunder 7 juni 2016.

Publikrekord: 6 800 åskådare, SM-final mot Indianerna från Kumla 4 september 2011.

Dela nyheten: