Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Optimistiskt efter första kvartsfinalerna

Featured Image

Med sex poängs marginal i båda kvartsfinalerna kan det fortfarande sluta lite hur som helst. Vi har snackat med lagledarna efter den första bataljen.

Tisdagens kvartsfinaler slutade med två 48-42-segrar. Dackarna besegrade Lejonen på bortaplan och vänder hem vid gott mod. Rospiggarna vann hemma i Hallstavik mot Vetlanda med samma sifrror. Men smålänningarna lämnade inte Hallstavik alltför nedstämda.

– Jag tycker att det var en bra laginsats, faktiskt. Alla kämpade på och hjälpte varandra så det är en positiv känsla efter det, säger lagledaren Conny Ivarsson när Elitspeedway.com ringer upp. Det behövdes hjälp mellan förarna. De justerade saker på cyklarna. Saker gick sönder och det kom grejer från både här och där. Det var en gedigen insats, alla var glada och nöjda.

Vetlanda kom till start utan bland annat Bartosz Zmarzlik. Mem det blir några förändringar i laget till nästa vecka återstår att se.

– Njaeae. Jag jobbar på laget. Jag har detta, men vi har fler i truppen som är svåra att få loss. Vi får se hur det går till returen, säger Ivarsson hemlighetsfullt.

Du förstod vad jag fiskade efter…

– Jajamen.

Överlag var han nöjd med lagets insats och hyllade Filip Hjelmland lite extra:

– Filip gjorde en jättebra insats som sexa med åtta poäng. Men det var som sagt en bra laginsats både på banan och i depån

Hans antagonist i det här kvartsfinaldramat, Peter Jansson, var visserligen nöjd med segern men:

– Det är bra att vi vann med sex poäng. Men det flöt inte på som det brukar. Vi vann ändå och det tyder på styrka.

Senast Rospiggarna var i Vetlanda blev det förlust (47-43). Vad får man då se upp med nästa vecka?

– Vi måste ta med oss de lärdomar vi fick sist när vi var där. Då förlorade vi med fyra poäng. Vi kom igång i slutet av den matchen. Nu behöver vi åka ner och göra ett lite bättre jobb nästa vecka än vad vi gjorde när vi var där sist. Vi behöver ta tre poäng till och då har vi vunnit matchen, säger Jansson.

Men räkna inte med några rejäla förändringar i Rospiggarna:

– Nej. Vi har vår grunduppställning hur vi kör hemma och hur vi kör borta. Vetlanda var det enda laget som vi inte slagit i år. Nu har vi gjort det. Det är bara dumt att börja hitta på en massa nyheter. Vi kommer att åka dit för att göra allt för att vinna den matchen. Vi får se hur långt det räcker men vi vill ta mer än 45 poäng där.

”Nog inte nöjda med sex poäng”

I Småland vänder mötet mellan Dackarna och Lejonen till Målilla. Dackarna reser hem med sex poängs ledning men Lejonen är inte uträknade.

– Med tanke på förutsättningarna är vi jättenöjda. Det är klart att det aldrig är roligt att förlora. Men det kunde, på pappret, ha blivit mycket värre givet vår laguppställning. Vi hade blivit av med Hampel ett dygn innan matchen. Lambert reste hem av personliga skäl som var akuta. Han måste ges den möjligheten och det är ”family first” såklart. Hade han varit med hade vi vunnit tror jag. Vi tog fem poäng på de heaten som han skulle ha kört, säger Mikael Holmstrand.

Finns det chans att Lambert är med nästa vecka?

– Ja, han säger själv att han tror det men vi är inte helt säkra än. Hampel och Miskowiak var låsta av sina polska klubbar.

Hampel däremot, verkar förlorad för Lejonen:

– Lublin har stoppat honom från att köra i Sverige för att de ska köra final: Janowski i Dackarna ska också köra final i Polen men hans klubb stoppar inte honom. Det är ju bedrövligt, men det visar ju bara att Sverige måste hitta sin plats i näringskedjan. Man måste vara försiktig när man signar med polska förare. Nu gjorde Mattias Thörnblom ett fantastiskt inhopp och tog poäng som vi inte är säkra på att Hampel hade gjort. Det är egentligen Lamberts frånvaro som knäcker oss plus att Rohan Tungate hade en sämre dag. Han hade tre nollor och det ska han inte ha hemma i Gislaved.

Men Lejonen, som fick en supporterbuss bokad i princip direkt efter den första matchen, reser till Målilla för att vända.

– Sex poängs underläge med mersmak för oss. Vi kunde ha haft ytterligare poäng i den här matchen. Hade folkt tippat innan hade många nog trott på förlust med 20 poängs marginal. Vi har supergo känsla bland våra killar och vi tycker om att åka i Målilla. Det är verkligen inte en hemmabana för Dackarna. Alla älskar att åka där.

Mikael Teurnberg, Dackarnas starke man, har släppt segern och fokuserar på kommande möte.

– Det gäller att vara med från början. Det är slutspel. Vi har sex poäng vilket kan vara mycket, men det kan vara lite. Jag har hellre sex poäng upp än ligger bakom med sex poäng. Det kan vara uppätet på två heat. Jag hade hellre haft 26 poäng än sex poäng, säger han. Jag skulle helst ha velat vunnit alla heat med 5-1. Det är inte över förrän det är över. 2018 var jag lagledare för Rospiggarna. Då ledde vi med tolv poäng mot Smederna och sedan fick vi stryk med 14 och missade med två poäng.

Vad blir då viktigt på tisdag?

– Det är viktigt att vi får en bra start. Det är signifikativt för speedway. Börjar det gå lite tungt ska du jobba tillbaka. Det gäller att hitta rätt från början. Det är bara att mosa på, säger Teurnberg.

Är det en hjärnornas kamp att vänta i Målilla måhända?

– Skulle vi åka ur så har vi gjort det med flaggan i topp. Men vi kan vinna i Målilla. Ingen tvekan om det, avslutar Holmstrand.

Dela nyheten: