Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Palovaara: ”Jag tror på mig själv”

Featured Image

Victor Palovara har inlett säsongen bra i Rospiggarna. I sin nya miljö har prestationerna varit fina: ”Jag kommer jobba hårt för att hålla i det hela året”, säger Victor till Elitspeedway.com.

Victor Palovaara lämnade Vetlanda för Rospiggarna till den här säsongen. Inledningen i sin nya klubb har varit förtroendeingivande från hans sida och välkomnandet i Hallstavikslaget är den 28-årige värmlänningen tillfreds med.
– Det har vart jättebra! Alla i och runt klubben har välkomnat mig hur bra som helst. Sen känner jag många i laget sen innan och vi kommer väldigt bra överens, säger Victor Palovaara och framhåller att det var viktigt att hitta en klubb med en miljö som passar honom.

– Ja, det spelade stor roll i mitt val. Jag hade olika förslag men kände direkt att Rospiggarna var rätt och att det är ett väldigt lugn i klubben speciellt från Peter Jansson. Vill så klart alltid vinna mina heat, men sen har jag fått ett stort förtroende och har vuxit med det.

Palovaara har tagit vara på förtroendet direkt från lagledaren Peter Jansson. Victor har inlett säsongen med 1,929 i snitt med bonus inkluderat.
– Det som funkar bra är att jag tror på mig själv. Jag vet att jag är en bra förare och tror mer på mina kvalitéer där ute på banan, säger Victor och fortsätter.

– Sen kommer självförtroendet med det och det flyter på. Nu gäller det att fortsatt jobba hårt för att hålla i det hela året.

{!A}

”På en bra plats i livet”

Palovaara har under vintern arbetat hårt med flera delar. Bland annat den mentala.
– En stor del av det är jobbet under vintern. Med det fysiska och mentala. Jag har också jobbat väldigt hårt med cyklarna. Sen tror jag att min utveckling kommer senare och känner att jag är på en bra plats i livet, berättar Karlstadsbon glatt.

I samband med matchen mot Piraterna kraschade Palovaara och var tvungen att avbryta tävlingen i Motala, redan efter sitt andra heat.
– Jag jagade på han som ledde och tog in bra varvet innan. Försökte ta lite höjd in i svängen. Men det drog iväg lite för mycket och skulle ta tag i cykeln och då släppte allt. Då snurrade jag runt och landade på axeln. Det var ett misstag av mig när jag tog i lite för mycket.

Rehabilitering nu för din del, när tror du att du kan vara tillbaka igen?
– Jag kör på fullt med rehab nu för att vara tillbaka så snart det går. Hoppas kunna vara tillbaka igen inom någon vecka. Så inte alltför länge. Problemet är styrkan i axeln för tillfället och att det låser sig, berättar Victor.

Palovaaras Rospiggarna har sannerligen haft en tuff start på säsongen. Victor tror dock på sitt lag och ser en stor kapacitet i Hallstaviksgänget.
– Vi har haft en tuff start på säsongen men vi är ett bra lag. Vi ska få alla att komma igång och ta oss till slutspel, där kan vi bli farliga, avslutar Victor Palovaara.

Dela nyheten: