Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Panel: Inför kvartsfinalerna

Featured Image

Elitspeedway.com hörde sig för med Alexander Edberg, Stefan Klemetz samt Linus Sundström vad de tror om de kommande kvartsfinalerna.

Sedan tidigare är Eskilstuna Smederna samt Lejonen direktkvalificerade till semifinal. Det innebar då att Västervik, Indianerna, Rospiggarna samt Dackarna får köra kvartsfinal. Där segraren efter 30 heat från respektive kvartsfinal, tar sig vidare till semifinal.

Kvartsfinalerna körs den 30 augusti och 6 september. I den ena så ställs Indianerna mot Dackarna. Där Kumlalaget valde att börja på hemmaplan. Den andra kvartsfinalen är mellan Västervik och Rospiggarna, där smålänningarna valde Hallstavikslaget och att börja på bortaplan.

Vi hörde av oss till Alexander Edberg, juniorförbundskapten, Stefan Klemetz, kommentator C More samt Linus Sundström, expert C More om vad de tror om kvartsfinalerna.

Kumla Indianerna mot Dackarna

Den ena kvartsfinalen är som sagt mellan Kumla Indianerna och Dackarna. En serie som förväntas bli rätt oviss. Ett Indianerna som gjort klart med skadeersättare genom Jason Doyle samt Andreas Lyager lagom till slutspelet.

— Det kommer bli väldigt jämnt i Kumla mellan Indianerna och Dackarna. Jag tror att Indianerna drar det längsta strået hemma i Kumla. Jag får sticka ut hakan och säga att Indianerna går vidare med knappa två poäng, säger Alexander Edberg.

—Spännande kvartsfinal, framförallt när Indianerna värvat in Lyager och Doyle. Oviss utgång. Jag tror ändå att Dackarna vinner på bättre jämnhet, säger Stefan Klemetz och får medhåll av Linus Sundström.

— På förhand så tycker jag bägge kvartsfinalerna ser väldigt jämna ut och rätt så svårtippade. Stort avbräck för Indianerna att inte ha sin bästa förare tillgänglig för slutspelet i skadade Chris Holder. En kvartsfinalfight som kommer stå sig ända till slutet av serien, där jag tror Dackarna till slut drar det längsta strået, säger Linus.

Rospiggarna mot Västervik

Den andra kvartsfinalen är mellan Rospiggarna och Västervik. Hallstavikslaget slutade femma i serien och valdes av Västervik, som slutade på en tredjeplats. I serien var det jämna tillställningar lagen emellan.

— Det är svårt att se hur det ska gå.. Gör Rospiggarna en förändring eller inte? Jag vet inte. Jag tror det kommer bli ett kryss i Hallstavik. Samtidigt tror jag att Västervik kommer att kunna greja det på hemmaplan, när vi ser det över två matcher, säger Edberg.

— Västervik gjorde en bra match uppe i Hallstavik i serien. De kör med samma lag och tror att de får med sig ett bra resultat. Hemma är de urstarka. Västervik går vidare till semifinal, säger Stefan.

— Också ett på förhand jämnt möte. Rospiggarna har börjat få igång lagmaskinen och ser starka ut. I ett slutspel där varje poäng räknas och dagsformen avgörs, så skulle Rospiggarna behöva åtta-tio poäng med sig från hemmamatchen för att kunna rå på hemmastarka Västervik. Även här tror jag att det blir en jämn fight.. men där Västervik kammar hem semifinalplatsen, avslutar Sundström.

Upplagt för rafflande kvartsfinaler

Det är helt enkelt upplagt för rafflande matcher de två kommande tisdagarna. Vill du se någon av matcherna på plats, så finns biljettinformation här.

Dela nyheten: