Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Panelen inför finalen

Featured Image

Elitspeedway.com hörde av sig till C More-kommentatorn Stefan Klemetz och C More-experten Linus Sundström inför morgondagens final som startar.

Den föregående veckan blev det ju bekant klart att Eskilstuna Smederna samt Lejonen avancerade sig vidare till final. Det efter att Smederna besegrat Rospiggarna och Lejonen slog ut sin rival Dackarna. Finalerna körs tisdag (Gislaved) samt onsdag (Eskilstuna.

Panelen har fått svara på två frågor inför det som komma skall.

Serieettan mot serietvåan i final, vad säger duon om Smedernas respektive Lejonens säsonger så här långt?

– Smederna har imponerat med smarta nyförvärv, som tagit kliv i ny miljö. Vunnit alla matcher, utom en hittills, vilket visar på styrka och moral. Lejonen har kört bra. Heatledare som producerat, men även övriga som bidragit starkt. Svenska förarna visade fin form i semifinal, summerar Stefan Klemetz och Linus Sundström säger följande:

– Bägge lagen har helt klart varit en klass för sig i år. Det är inget av lagen som tagit sig till final med stolpe in utan de har bägge kört till sig finalen utan något större hinder. Inget av lagen är direkt ”nöjda” över att ha tagit sig hit utan båda lagen är på jakt på riktigt efter den där guldmedaljen, säger Linus.

Vad kommer att fälla avgörandet, och vilka drar det längsta strået?

– Hemmabanan. Smederna har några som kan åka fort i Gislaved. Lejonen behöver få ut max i Eskilstuna och de med annan uppställning än i final ett. Smederna kan åka riders (rider replacement, red. anm) med alla i finalerna, de kan avgöra. Lejonen imponerade i andra semifinalen, alla körde bra. Kan dom upprepa de blir dom ytterst svårslagna. Tror de blir en jämn final, där Smederna vinner SM guld, säger Stefan Klemetz avslutningsvis och Sundström lyfter upp vädret bland annat som en jobbig motståndare.

– Dagsform och en liten del väder, kommer hemmalagen att kunna preparera banan så som de vill ha den med tanke på hur väderprognosen ser ut för veckan? Inför säsongen så var Lejonen laget att slå, men Smederna vann serien. Smederna har varit här många gånger på senare år och har rutin/erfarenhet av att köra en finalserie, vilket talar till Smedernas fördel, säger Sundström och fortsätter.

– Lejonen har Zmarzlik som är en klass för sig samtidigt som Svenskarna har kommit igång på slutet. Vem som drar längsta strået återstår att se, men jag tycker Smederna har ett litet övertag inför denna finalserie med tanke på hur deras säsong sett ut.

Ja, ni ser och läser själva. Det är upplagt för en högoktanig finalserie mellan Eskilstuna Smederna och Lejonen, som körs den 27 samt 28 september. Snart släpper vi kopplingen!

Dela nyheten: