Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Panelen: Så slutar BAUHAUS-ligan

Featured Image

Säsongen står bokstavligen talat för dörren. När den här texten publiceras är det bara en fråga om dagar innan 2021 års upplaga av BAUHAUS-ligan inleds. Vi snackade med tre experter på området – här följer deras tankar om vad vi ska hålla ett extra öga på.

På tisdag inleds BAUHAUS-ligan med tre matcher. Vi ställde tre frågor till tre experter. Frågor som kanske kan ge oss svar på vilka förare vi ska hålla ett extra öga på och vilka lag som sticker ut.

Magnus ”Zorro” Zetterström, expertkommentator C More:

Vem blir årets utropstecken?

– Västerviks Jaimon Lidsey. Han är ju regerande juniorvärldsmästare och hade en kanonsäsong i Unia Leszno i Polen förra året. Inte många i Sverige som känner till honom eftersom han gör sitt första år här. Jag tror att han kan bli lite ”gubben i lådan”.

Vilken svensk förare är du mest nyfiken på?

– Oliver Berntzon i Lejonen och Masarnas Philip Hellström Bängs. Det ska bli intressant att se hur Oliver hanterar GP-serien ihop med BAUHAUS-ligan. Har han organisationen, ekonomin och vinnarskallen? Philip ska bli intressant att följa om han kan lära sig hantera borta-ovalerna lika bra som han kör hemma i Avesta. Gör han det blir han mycket intressant att följa.

Vilket/vilka lag vinner grundserien respektive SM-guld?

– Smederna verkar ha fått ihop det starkaste laget på pappret, tätt följda av Västervik och Dackarna. Kan Jerker Eriksson få ihop laget lika bra som tidigare är de guldkandidater igen. Västervik tappar Linus Sundström. Kan Morgan Andersson ersätta honom då blir de livsfarliga. Annars får de problem och tappar nog några placeringar. Dackarna ser intressanta ut. De har tre supertoppar med Jason Doyle, Maciej Janowski och Jacob Thorssell i spetsen.

Stefan Klemetz, kommentator, C More:

Vem blir årets utropstecken?

– Jag säger Jaimon Lidsey. Jag har sett honom i andra ligor men jag har aldrig sett honom i verkligheten. Han har ju aldrig kört i Sverige så det ska bli spännande att följa honom i Västervik och se var det tar vägen.

Vilken svensk förare är du mest nyfiken på?
– Som många andra säger är Philip Hellström Bängs spännande att se. Det finns stor potential där och det ska bli kul att se vilka steg han tar den här säsongen. Det är en spännande talang, det är det. Även Noel Wahlqvist ska bli kul att följa. Han har fått en bra start på säsongen i de tävlingar han har kört och som det ser ut nu så kommer han att få åka ligan direkt från start. Sundstörm hade varit ordinarie och dessutom finns Anton Karlsson där, då hade Noel fått slåss med honom om plats 6 i början och då hade han kanske varit nummer 7 och fått köra några heat. Nu får han ju kliva in direkt som det verkar, men man vet aldrig vad “Mogge” (Morgan Andersson, lagledare) hittar på. Men det är klart, det är inte lätt att värva svenskar. Noel är en jättespännande kille. Seriös och målmedveten. Det är många unga förare under de senaste åren som har en intressant inställning nu.

Vilket/vilka lag vinner grundserien respektive SM-guld?

– Jag tror att Dackarna vinner SM-guld som det ser ut nu. Jag tänker att Dackarna kanske inte vinner grundserien baserat på att det kanske inte alltid åker med sina bästa hela tiden. Jag säger att Lejonen vinner grundserien. Smederna är där också, jag tror att de kommer att vara högt upp. Men det är ju här och nu, det beror ju på vad som händer.
Sundströms skada kan bli tung för Västervik, det beror på vem de lyckas ersätta honom med.

Peter Karlsson, expertkommentator C More

Vem blir årets utropstecken?

– Jag säger Mikael Tuernberg. Kan han föra SM-guldet till Målilla? Det är mycket efterlängtat i däromkring.

Vilken svensk förare är du mest nyfiken på?

– Det finns flera unga förare som har potential i ligan. Philip Hellström Bängs, bröderna Grahn, Noel Wahlqvist, med flera. Det ska bli oerhört roligt att följa deras utveckling.

Vilka vinner serien respektive SM-guld?

– Jag säger att Dackarna vinner grundserien. Finalen är ovissi vanlig ordning, men jag tror Dackarna vinner över Smederna.

Dela nyheten: