Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Publikstödet ökar i ESS – se hela listan här

Featured Image

Flera lag i Elitserien i Speedway kunde efter den förra säsongen glädjas över ett ökat publiksnitt på sina arenor. Smederna är dessutom ett av de idrottslag i landet som har ökat mest i antalet åskådare. Här följer en sammanställning över samtliga ESS-lagens publiksiffror efter den förra säsongen.

Under den förra säsongen tog ett flertal Elitserieklubbar stora kliv uppåt vad det gäller publiksnittet på sina arenor. Detta i en årlig undersökning gjord av SVT Sport.

Av de totalt nio ESS-klubbarna hade fem en positiv ökning – där framförallt Smederna och Västervik sticker ut bland rikets samtliga idrottsföreningar.

Såväl Eskilstunaklubben som småländska Västervik återfinns bland de fem mest publikökande klubbarna sett till antalet; Smederna ökade med 1226 åskådare och Västervik med 1220.

De sistnämnda är dessutom den klubb i landet som har haft bäst procentuell ökning – med imponerande 118%. Bland topp fem inom samma kategori återfinns även Indianerna från Kumla, som ökade med 46% under 2018.

Här följer listan över samtliga ESS-lags publiksnitt under säsongen 2018.

{!A}

Källa: SVT Sport

Dela nyheten: