Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

”Rätt förare knegar på och flyttar inte på sig”

Featured Image

Säsongsstarten är uppskjuten och därmed Smedernas återkomst i BAUHAUS-ligan. Men det midlrar inte hungern hos mästarna mellan 2017-19.

Säsongen 2021 blir BAUHAUS-ligan komplett igen när Smederna återvänder. Att diskutera målsättning med lagledare Jerker Eriksson vid det här laget är dock överflödigt. Eriksson har vid flera tillfällen sagt att om man inte är med för att vinna behöver man inte vara med alls.

Med det ur världen vände samtalet istället mot den faktiska säsongen vars start har skjutits upp till juni. Är det måhända en fördel för Smederna inför sin återkomst?

– Det är svårt att säga. Alla blir väl mer eller mindre lika mycket drabbade om det hade kört igång nu och gubbarna varit ringrostiga. Men jag ser det nog som en liten fördel för oss nu då vi kan få grabbarna att komma igång här och vi kan även få igång våra svenska killar här hemma med lite träningar och vad det nu kan bli för tävlingar, säger Eriksson och fortsätter:

– De flesta som är tilltänkta att köra i startsjuan är ju igång. Nu har de kört i lite varierande grad, det har varit matcher som blivit inställda på grund av covid och lite sådär.

Sedan vårt senaste samtal har Smedernas trupp blivit komplett. Och Eriksson är nöjd med bygget:

– Grigorij Laguta har tillkommit sedan vi pratade. Krzysztof Buczkowski också. Det är stabila förare. Buczkowski hade ingen bra fjolårssäsong, det var hans sämsta på länge. Men vi vet vad vi får där. Det är ingen stjärnförare. Men han är en krigare och det är sällan han gör dåliga matcher. Han håller en jämn nivå och så har han sina formtoppar. Han brukar köra bra i början av säsongen och i slutet av säsongen. Vi hoppas på något liknande.

Men ett bra lag behöver bredd också, där bör han passa bra in, väl?

– Så är det. Han är stabil. Han är rätt typ av förare.

Vad är rätt typ av förare?

– Det är olika hur man ser på det. Men det beror lite på vilken typ av lag man har. Jag tycker att rätt typ av förare är någon som alltid ger järnet, inte gnäller. Han krigar och flyttar inte på sig när motståndarna kommer. Han ger det lilla extra när man begär det av honom helt enkelt.

”Han är lugn och saklig”

Det återkommande temat i den här artikelserien har varit lagkaptenerna. I Smederna heter han Michael Jepsen Jensen. Dansken gör i år sin fjärde säsong som kapten för Eskilstuna-gänget.

– Han är lugn och saklig. Även om han har en sämre dag själv så är han ändå lugn och kan tillföra saker till de andra. Och när det väl gäller är han väldigt bra, vilket ofta är i slutspelet. Det är då det gäller som mest. Han har varit väldigt bra i våra slutspelsmatcher. Han har varit kapten i tre år och går in i fjärde säsongen nu. Grabbarna har accepterat honom som kapten. Han gör inget stort väsen av sig. Men han finns där och han skapar en trygghet.

Även Indianerna har en dansk kapten (Jonas Jeppesen) och fram till den här säsongen hade Lejonen även det i Nicolai Klindt. Klindt är dock inte tillgänglig för säsongsstarten men faktum kvarstår: Danska förare gör sig bra i ligan. Varför?

– De har väl lite samma mentalitet som vi har. De har ofta bra social kompetens, pratar bra engelska. Jag vågar inte svara för Jeppesen, men Nicolai känner jag mycket väl och både han och Jepsen är bra personer med sunda värderingar. Jag kan inte säga om det är för att de är danskar eller om de bara är bra personer men i Jepsens fall…. Han håller inte på att snacka skit. Men när han snackar är det bra grejer. Han har en bra blick för banan och kliver fram när det gäller, säger Eriksson.

Vissa föredrar en kapten där man har samma syn på det mesta och andra vill ha någon som kanske kommer med en annan vinkel. Hur ser du på det?

– Kombinationen är väl den bästa. Man måste ha vissa värderingar som stämmer överens. Jag och Jepsen kompletterar varandra väldigt bra. Ibland får han hålla tillbaka mig istället för tvärtom. Det är nog mer normalt att lagledaren får hålla tillbaka förarna, men i vårat fall är det nog tvärtom. Vi är väldigt tajta. Vi vet var vi har varandra, säger Eriksson.

Vad kan vi då utröna av Smedernas trupp den här säsongen? Där finns en blandning av internationella förare och svenska förare som kan blomma ut.

– De flesta är stabila. (Andzejs) Lebedevs har kört länge i klubben, Grigorij (Laguta) vet vi. Jepsen vet vi. (Gleb) Chugunov börjar etablera sig. Pontus Aspgren vet jag ungefär var jag har också, han börjar också blomma ut och bli en stabil förare. De jag är mest nyfiken på…säger han men omformulerar sig: Eller, nyfiken. De jag har lite förhoppningar och förväntningar på är Aleksandr Loktaev och Joel Kling. Om de kan leverera kommer vi att bli bra som lag.

Var står en sådan som Max Belsing inför säsongen?

– Så som jag ser det nu kan jag bara gå på det som har varit och i mina ögon är Joel Kling sexa. Men vi får se när vi drar igång med lite träningar och matcher. Alla är ju lika. Men med Joels rutin och erfarenhet bör han vara sexa.

Hur får ni ihop laget innan säsongen? Finns det chanser till träningsmatcher eller så?

– Nu är det ju svårt med tanke på hur det är i världen men förhoppningsvis ska vi hinna med något innan det drar igång. Vad det blir vet jag inte idag. Men det får framtiden utvisa. Vi vill ju ha en press and practise, det är vår ambition. Men det är det här med resor och in och ut och sådär, avslutar Eriksson.

Smederna inleder sin säsong borta mot Masarna den 1 juni.

Smederna

Krzysztof Buczkowski

Gleb Chugunov

Michael Jepsen Jensen

Grigorij Laguta

Andzejs Lebedevs

Pontus Aspgren

Aleksandr Loktaev

Joel Kling

Max Belsing

Daniel Kaczmarek

Johannes Stark

Wille Bäckström

Dela nyheten: