Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Returmöten väntar i kvartsfinalerna

Featured Image

Seger för Rospiggarna och Dackarna i första akten med 48-42. Under morgondagen är det dags för det andra kvartsfinalsmötet mellan Dackarna – Lejonen samt Vetlanda – Rospiggarna.

Sex poäng. Ja, det har Dackarna och Rospiggarna att gå på inför det andra mötet under tisdagens kväll. Två intressanta matcher väntar med andra ord, där det ska bli klart vilka lag vilka vi ser i semifinal.

Jensen får förtroendet i Dackarna

Halvvägs in. Ledning för Dackarna med 48-42. Till tisdagens afton är det returmöte. Hemmalaget Dackarna väljer för övrigt att göra två förändringar i laget, jämte segermatchen i Gislaved den föregående veckan. In kommer Rasmus Jensen samt Avon Van Dyck, när Luke Becker samt Max Bogdanowicz inte är med i uppställningen.

Ser vi till gästerna – som sannerligen hade en bekymmersam tisdag, med mycket frånvaro. Där bland annat Jaroslaw Hampel blev stoppad av sin polska klubb och Robert Lambert, var hemma i Storbritannien för familjeangelägenheter. Britten är nu tillbaka i truppen, dessutom kommer polske talangen Jakub Miskowiak in i förmån för Mathias Thörnblom.

Dackarna
Tai Woffinden, Maciej Janowski, Jacob Thorssell (K), Rasmus Jensen, Jason Doyle, Ricky Kling, Avon Van Dyck.

Lejonen
Oliver Berntzon, Robert Lambert, Nicolai Klindt (K), Jakub Miskowiak, Rohan Tungate, Linus Eklöf, Casper Henriksson.

Inga förändringar för Vetlanda eller Rospiggarna

I Vetlanda är det Rospiggarna i ledning. Dock är det två lag med samma förutsättningar, likt den föregående tisdagen i Hallstavik. De båda lagen kommer med samma uppställningar och gör inga förändringar till returen.

Ett intressant utgångsläge, naturligtvis med tanke på att Hallstaviksgänget leder med sex poäng – men det var ett Vetlanda med en väldigt fin insats i Uppland under den första kvartsfinalen. Vilket kanske ger Vetlanda den där extra energin inför returmötet, eller är det ett Rospiggarna med bredd och spets – som kan hålla undan den tillställningen?

Vetlanda
Brady Kurtz, Victor Palovaara, Tomasz Gapinski, Peter Ljung, Rune Holta, Filip Hjelmland, Robin Aspegren.

Rospiggarna
Timo Lahti, Kai Huckenbeck, Adrian Miedzinski, Patryk Dudek, Kim Nilsson (K), Anders Mellgren, Erik Gheorghe.

Biljettinformation

Läs mer på Dackarna respektive Vetlandas hemsida, hur du kan skaffa biljett till kvartsfinalsreturen.

Så sänds matcherna

Vetlanda – Rospiggarna (Sportkanalen/cmore.se)
Dackarna – Lejonen (cmore.se)

Dela nyheten: