Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Sagt på upptaktsträffen 2019

Featured Image

På Clarion Hotel på Södermalm i Stockholm hade ESS under torsdagseftermiddagen sin årliga upptaktsträff. Här finner du ett axplock citat från samtliga lags olika representanter.

Piraterna

Fredrik Staaf, lagledare

– Man ska åka härifrån med en känsla att det är ett kollektiv som gör det här ihop. Vi har kanske inte den spets i ett, tre och fem som andra lag har. Men vi ska tillsammans göra det som lag och framförallt ha roligt där ute. Jag tror vi har plockat ihop ett gäng med personligheter som ska funka bra ihop

Jerry Bengtsson, assisterande lagledare

– Vi kan inte komma hit och hoppas på att inte komma sist. Vi har på förhand satt oss en bra bit upp (tredjeplats), men ska man vara mer realistisk ser vi oss som ett lag som slåss om den sista slutspelsplatsen.

Masarna

Andreas Lundin, lagledare

– Ingen vet vad vi kan förvänta oss av alla nya förarare som kommer hit, men vi har byggt ihop ett lag som har potentialen. Det är många nya och unga förare som inte åkt i Sverige eller Elitserien som verkligen vill komma hit och visa att de ska ha en plats.

Kim Nilsson

– Vi är riktigt revanschsugna. Det var i fjol vi skulle ta det där sista steget mot en titel i Elitserien, men så blev det jättesnöpligt – ingenting funkade. Vi visade väl lite i slutet när vi körde med stort sätt bara svenskar att vi kunde få ihop gruppen och prestera bra som lag. Det är lite så vi kanske ska köra nu med. Det finns ingen fixstjärna man ska luta sig emot, utan alla ska prestera och vi ska jobba som ett lag.

Lejonen

Anders Fröjd, lagledare

– Vi hade många killar som var individualister. Vi försöker i år bygga laget mer på bredden och ha en – inte flera – ledare i Jaroslaw Hampel. Det är kollektivet som vinner matcherna.

– Det är mycket kontinuitet i laget. Motaivation slår många gånger klass. För oss var den viktigaste biten att spara pengar. Vi kan inte köra på år efter år och förlita oss på att sponsorer ska hjälpa oss. Vi var tvungna att ha ett billigare lag och ända hålla samma klass. På den vägen är det.

Indianerna

Peter Johansson, lagledare

– Styrkan i vårt lag är något som vi har haft som en slags hashtag under många år – ”laget före jaget”. Vi har byggt på en kontinuitet med förare som vi vet vill och kan jobba tillsammans och sedan fyllt på med förare som funkar i arbetet med sättet vi tänker. Vi har dessutom en bredd och förare med lokalförankring som konkurrer om två platser.

– Vi har ingen stjärna som ska krusas, utan alla ska hjälpas åt. Det är lika viktiga förare från ett till sju och man ska ha samma inställning att hjälpa dem som åker trea, fyra, sexa eller sjua.

**Ludvig Lindgren*

– Han (Tai Woffinden) är en världsförare och då lyssnar dem på honom. Mer än på mig som är lagkapten. Det går in lättare hos dem om det kommer från honom. På det sättet är han väldigt bra och han har varit till stor hjälp för mig. Det är skönt att ha en sådan kille i laget.

– Jag har jobbat ännu mer med det fysiska och mentala. Jag kan säga att jag är hungrigare inför den här säsongen än vad jag har varit tidigare.

Vetlanda

Micke Wirebrand, lagledare

– Vi har tittat i plånboken, bestämt oss utifrån vad som finns i den och med det byggt ett lag. Jag kan inte bli nöjdare än med det lag vi har. Jag har ett ungt, hungrigt gäng med ett snitt på lite drygt 23 år där det finns en grym potential. Vi ska jobba stenhårt för att göra något riktigt bra av det här.

Victor Palovaara

– Det ska bli kul, det här. Jag tycker att jag haft chansen förut men inte riktigt tagit den. Jag har varit lite småförsiktig, men nu tycker jag att jag har vuxit lite mer som person på de senaste åren. På senare tid har jag jobbat väldigt mycket med mig själv både fysiskt och mentalt och nu gäller det att visa hur bra jag är och av det göra det bästa jag kan på banan.

Västervik

Morgan Andersson, lagledare

– Vi har gjort lite förändringar och vi bygger på en treårsplan som vi satte upp när vi gick upp till Elitserien inför förra året. Vi tar det lite lugnt och försiktigt, steg för steg. Vi har valt att behålla stommen och därefter kryddat litegrann. Vår prio ett var att få mer stabilitet och konkurrens i truppen. Vi lyckades att få ihop det här in till hundradelen i lagbygget och kan bygga gubbe mot gubbe – vi kommer inte ha snittproblem i våra uppställningar.

Peter Ljung

– Det är ett järngäng. Det är en hel del killar som är kvar från förra året. Kontinuitet, viljan att vinna, bjuda på bra speedway och vilja köra fyra varv – allt det är ganska synonymt med de flesta som åker i vårt lag. Det är sällan någon som häckar på en tredjeplats tills dess att det har gått fyra varv, utan alla gör det de kan innan målflaggan vinkas. Det är det man måste bjuda vår publik på för att få dem, och även andra, att vilja komma.

Rospiggarna

**Conny Ohlsson, lagledare*

– Det är ett otroligt spännande uppdrag att ta över. Rospiggarna är en stor och fin klubb som jag har följt under alla år och den ligger mig varmt om hjärtat. Det var inte så svårt egentligen att tacka ja till uppdraget.

– Jag valde att behålla stora delar av laget för att de har jobbat tillsammans under flera år. Just att ha den där gruppkänslan som man vill ha – man är van att jobba med dessa människor tidigare. Sen har väl jag vissa idéer och andra tankar än vad som har funnits tidigare. Men det finns en bra grupp och det är en stark grund att jobba ifrån. Det handlar mer om att förfina det som har påbörjats.

Dackarna

Peter Karlsson, lagledare

– Dackarna är väl vana att vara där uppe i alla fall. Det är en bra klubb som jobbar stabilt och framåt hela tiden. Sen vill vi ha resultat som backas upp av det. Vi ska göra vårt yttersta för att vara med och få en liknande säsong som i fjol.

Joel Kling

– Det är väl bara att jobba på. Jag har tagit de där små trappstegen hela tiden och känner att jag vill fortsätta på dem då det är bättre för mig. Det är farligt att hoppa upp, för då gör det ondare att ta ett kliv tillbaka. För någon gång kommer den dagen också.

Smederna

Jerker Eriksson, lagledare

– Vi jobbade hårt tillsammans och viker aldrig ner oss. De har vi visat i de här båda slutspelet – både 2017 och 2018 – att man får aldrig sluta tro och fightas, det är det sista som överger oss. Vi har varit i brygga några gånger under slutspelen men sedan rest oss – och det är en styrka. Det har man med sig och det är det man får jobba vidare på.

Jimmy Jansson, assisterande lagledare

– Nyckeln är att Jerker fortsätter med den energi han har i depån. Vi behöver hela föreningen bakom oss för att nå till det här. Det gäller också att ha stolpe in istället för stolpe ut, man måste vara ödmjuk inför det. Det är väldigt små marginaler.

Se presskonferensen i sin helhet här.

Dela nyheten: