Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Schemat klart för BAUHAUS-ligan i speedway 2022

Featured Image

De svenska elitklubbarnas samarbetsorganisation Elitspeedway Sverige (ESS) har de senaste veckorna arbetat intensivt med att skapa schemat för grundserie och slutspel för 2022. ”Det känns väldigt bra att ha fått klart schemat i god tid inför nästa säsong efter två år av mycket pusslande i pandemins spår. Nu ser vi fram emot en normal säsong och att få ta emot vår publik utan begräsningar igen”, säger ESS ordförande Mikael Holmstrand.

Skapandet av ett schema för BAUHAUS-ligan i speedway är ett omfattande arbete för ESS-klubbarnas representanter. Hänsyn till önskemål om dagar att föredra och undvika ska matchas med förarnas scheman i andra ligor i Sverige och övriga länder, individuella tävlingar, GP-serien och EM-serien.

De två senaste säsongerna har präglats av framflyttad seriestart, tillfälliga regler och omfattande publikbegränsningar. Elitklubbarna har fått ställa om snabbt och haft begränsade möjligheter till framförhållning. Inför säsongen 2022 ser speedwayvärlden fram emot normala förutsättningar igen och klubbarna har arbetat med att få klart kalendern så snabbt som möjligt för att kunna möta intresset från sponsorer och supportrar, likväl som för förarnas möjligheter till planering.

”Klubbarna har än en gång visat på stor samarbetsförmåga där vi vägt olika behov och intressen både för klubbar, förare och den internationella kalendern och kommit fram till en lösning som alla är nöjda med”, berättar Mikael Holmstrand.

Schemat har sin huvudsakliga matchdag på tisdagar, som är en prioriterad dag för svensk speedway i det internationella samarbetet som sker mellan ligorna. Till det läggs också en match på torsdagar, precis som de senaste åren, för att skapa förutsättningar för bättre mediabevakning, inte minst genom sändningspartnern C More.

”Fler matchdagar gör speedwayen mer synlig och skapar viktiga möjligheter för klubbarnas samarbetspartners samtidigt som det ger fler möjligheter för speedwaysupportrarna att följa sporten. Det är så idrotten utvecklas och speedwayen måste följa med och möta hur publik och tv-tittare konsumerar sport idag”, säger Holmstrand.

Efter genomförd grundserie går lag 3-6 till kvartsfinal där 3:an väljer om man vill möta lag 5 eller 6 i grundserien. Vinnarna i kvartsfinalen går till semifinal där lag 1-2 från grundserien väntar. Ligasegraren väljer vilken av kvartsfinalvinnarna man vill möta. Vinnarna av semifinalen går till final. Samtliga slutspelsmatcher körs som dubbelmöten där bäst placerade lag väljer om man börjar hemma eller borta.

För mer information, kontakta:
Mikael Holmstrand, ordförande ESS, 0706-92 51 30

Schema BAUHAUS-ligan 2022

Dela nyheten: