Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Semifinalerna inleds

Featured Image

Trettio heat. Två dagar. Det är nu det gäller. Ja, så är det helt enkelt för Dackarna, Västervik, Rospiggarna och Eskilstuna Smederna. Under tisdagskvällen inleds semifinalerna i BAUHAUS-ligan säsongen 2021.

Det börjar närma sig slutet på den här säsongen. Kvartsfinalerna är över. Rospiggarna och Dackarna tog sig vidare. Nu väntar ytterligare trettio heat. Där det gäller att maximera allt från sitt manskap – över två dagar. Första semifinalerna körs på tisdagen och returmötet är på onsdagen.

Punkter inför matcherna

– Dackarna ger samma lag förtroende.
– Laguta och Przedpelski med i Västerviks lag.
– Rospiggarna fortsätter med koninutet.
– Kacper Woryna tillbaka i Eskilstuna Smederna.

Tätt med Grand Prix-stjärnor i Målilla

Dackarna slog ut Lejonen över två kamper. Nu väntar nästa rivalmöte för Målillalaget när laget får möta Västervik i semifinalen. Dackarna fortsätter med alltjämt samma lag som man lyckades slå Lejonen med på hemmaplan. Kontinuteten kanske kan visa sig vara något positivt för Dackarna? Det återstår att se – för en tuff utmaning väntar genom Västervik.

Gästerna kan mönstra det absolut bästa man har. Artem Laguta (vann guld med Wroclaw i Polen. Tillsammans med Tai Woffinden och Maciej Janowski) är tillbaka i laget. Sedan finns toppförare med i form av Fredrik Lindgren och Pawel Przedpelski bland annat. En sannerligen intressant semifinal. Blickar vi till grundserien, blev det kryss i Målilla i den första matchen och returen i Västervik – vann då hemmalaget.

Dackarna
Tai Woffinden, Maciej Janowski, Jacob Thorssell (K), Rasmus Jensen, Jason Doyle, Ricky Kling, Avon Van Dyck.

Västervik
Artem Laguta, Bartosz Smektala, Vadim Tarasenko, Fredrik Lindgren (K), Pawel Przedpelski, Anton Karlsson, Noel Wahlqvist.

Starkt hemmalag gästas av seriesegraren

Rospiggarna har varit väldigt starka i Hallstavik den här säsongen. Dessutom har formkurvan gått spikrakt uppåt under den senaste tiden. Upplänningarna har fått till det bättre på slutet och besegrade Vetlanda i kvartsfinalen. Nu väntar en ny utmaning genom Eskilstuna Smederna. Lagledaren Peter Jansson mönstrar samma förare, som har tagit laget till dit man är idag.

För Eskilstuna Smedernas del slapp laget köra kvartsfinalen. Med tanke på förstaplaceringen i tabellen. Valet föll på Rospiggarna. Ett lag de förlorade emot på bortaplan i serien och vann komfortabelt hemma. Det blir således en intressant fajt, där vi dessutom kan notera att polacken Kacper Woryna får förtroendet av sörmlänningarnas lagledning.

Rospiggarna
Patryk Dudek, Timo Lahti, Kai Huckenbeck, Kim Nilsson (K), Adrian Miedzinski, Anders Mellgren, Erik Gheorghe.

Eskilstuna Smederna
Michael Jepsen Jensen (K), Kacper Woryna, Gleb Chugunov, Andzejs Lebedevs, Pontus Aspgren, Johannes Stark, Joel Kling.

Biljettinformation

Läs på Dackarna respektive Rospiggarnas hemsida huruvida du kan införskaffa din biljett till matchen,

Så sänds matcherna

Dackarna – Västervik (Sportkanalen/cmore.se)
Kommentatorer: Stefan Klemetz och Peter Karlsson.

Rospiggarna – Eskilstuna Smederna (cmore.se)
Kommentator: Johannes Wahlberg.

Dela nyheten: