Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Senaste nytt inför kvartsfinalomgången

Featured Image

Västervik väljer att inleda borta mot ett ännu skadedrabbat Indianerna – ett lag man hittills inte lyckats slå i år. Lejonen som verkligen röt ifrån under hösten står nu för en riktig best i fjolårsvinnaren, med start i Eskilstuna.

Ja, tredje gången gillt brukar man säga. Och nog är det vad Västervik tänker när man valt att möta Kumla Indianerna i kvarten. Det formsvagaste av de två alternativen, förvisso. Dessutom saknar de rödsvarta Anders Thomsen ikväll.

Lagledare Peter har inte haft med sig fullt lag sedan slutet av maj, så nog är det ingen nyhet för teamet. Som ersättare har man plockat in polacken Krystian Pieszczek, som sent igår kväll fått sparken från sin engelska klubb. Indianerna berättar mer på sin sajt.

Västervik, å sin tur, ersätter skadade Nicki Pedersen med en gammal bekant och tidigare Kumlaförare, Rune Holta.

Psykologiskt skönt för hemmapubliken på Glottra Skog Arena att ha den obesegrade sviten med sig när Västervik anländer ikväll. Ett bra resultat för de blågula, å andra sidan, skulle innebära en mycket tuff uppgift i returmötet på HEJLA Arena på torsdag.

Samtidigt i Eskilstuna tar sig hemmalaget an ett svårtamt Lejonen. Maksym Drabik & Co får nu även hjälp av Robert Lambert som är tillbaks från sin ryggskada. Läs mer från Lejonens lagledning här.

I andra stallet står Fredrik Lindgren som 1:a, och en förmodad storpublik bakom hemmaförarna. Noterbart är att båda lagen väljer att köra fem utländska förare – Smedernas Alexander Woentin och Pontus Aspgren ställs åt sidan.

Stefan Klemetz och huvudproduktionen infinner sig på Eskilstuna Motorstadion, samtidigt som Henrik Elofsson och Stefan ’Ando’ Andersson rattar in från Sannahed. Dramatiken följer du bäst på plats, men för er som inte har möjlighet finns ESS Play alltid tillhands.

Dela nyheten: