Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Sista omgången i grundserien

Featured Image

PGE Ekstraliga är åter och vilken intressant avslutning vi kommer ha. Det är den sista omgången som väntar till fredagen och söndagen från Polen.

Hela säsongen av PGE Ekstraliga har du kunnat följa på ESS Play. Naturligtvis kommer du kunna följa den högsta ligan i Polen in i mål den här säsongen också. Till helgen väntar fyra nya matcher, där allt ska avgöras i grundseriens avslutning.

Press på hemmalagen på fredagen

I Wroclaw är det ett hemmalag som har imponerat och gått som tåget. Zielona Gora (som ligger på kvalplats) står för motståndet, och gästerna behöver stå för en extraordinär insats för att lyckas välta hemmagänget. Frågan är om det ens är möjligt?

Det är fyra matcher som sannerligen intressanta som väntar till helgen. Fredagen avslutas först med Torun mot Gorzow. Ett Gorzow som är klara för topp fyra, men vill naturligtvis ha en så bra position som möjligt inför slutspelet. För hemmalaget Toruns del, kan poäng krävas för att säkra lagets existens i ligan.

Kan söndagen bli skrällarnas dag?

I Leszno är det ett hemmalag som jagas av Czestochowa på en femteplats. Fjolårets mästare skulle behöva ta en seger mot ett Lublin, som har imponerat den här säsongen. Vid poäng är Leszno helt klara för slutspel, något som redan Lublin är.

Söndagen fortsätter ytterligare ett ångestmöte. Tabelljumbon Grudziadz tar emot femman Czestochowa på sin hemmaplan. Grudziadz måste vinna sin match och få med sig resultat i andra matcher, för att säkra sin existens i ligan. För Czestochowa så är hoppet först och främst på matchen innan, och där efter behövs jobbet göras.

Noteringar inför helgen

– Wroclaw kan göra det tuffare för klassiska Zielona Gora.
– Zielona Gora behöver stå för en bragdartad insats.
– Lyckas Torun undvika kval eller nedflyttning?
– Hur presterar Gorzow utan Szymon Wozniak?
– Kan Leszno befästa sin slutspelsplats?
– Förstör Lublin för fjolårets mästare?
– Nicki Pedersen – dags att kliva fram för Grudziadz?
– Kan Czestochowa stå för det oväntade kring topp 4?

Laguppställningar

Wroclaw (63)
Tai Woffinden, Daniel Bewley, Artem Laguta, Gleb Chugunov, Maciej Janowski, Michal Curzytek, Przemyslaw Liszka.

Zielona Gora (27)
Mas Fricke, Matej Zagar, Damian Pawliczak, Piotr Protasiewicz, Patryk Dudek, Jakub Osyczka, Nile Tufft.

Torun (40)
Pawel Przedpelski, Jack Holder, Chris Holder, Adrian Miedzinski, Petr Chlupac, Kacper Makowski, Krzysztof Lewandowski.

Gorzow (50)
Bartosz Zmarzlik, Anders Thomsen, Marcus Birkemose, Rafal Karczmarz, Martin Vaculik, Oliwier Ralcewicz, Kamil Pytlewski.

Leszno (41)
Emil Sayfutdinov, Janusz Kolodziej, Jaimon Lidsey, Jason Doyle, Piotr Pawlicki, Krzysztof Sadurski, Damian Ratajczak.

Lublin (49)
Mark Karion, Grigorij Laguta, Jaroslaw Hampel, Krzysztof Buczkowski, Mikkel Michelsen, Wiktor Lampart, Mateusz Cierniak.

Grudziadz (36)
Przemyslaw Pawlicki, Kenneth Bjerre, Krzysztof Kasprzak, Roman Lachbaum, Nicki Pedersen, Sewweryn Orgacki, Denis Zielinski.

Czestochowa (54)
Kacper Woryna, Bartosz Smektala, Fredrik Lindgren, Jonas Jeppesen, Leon Madsen, Jakub Miskowiak, Mateusz Swidnicki.

– Notera att den fria åttan skrivs in under matchdagen.

Tabellen

Wroclaw 27 poäng, Gorzow 23 poäng, Lublin 23 poäng, Leszno 20 poäng, Czestochowa 17 poäng, Torun 7 poäng, Zielona Gora 6 poäng, Grudziadz 5 poäng.

Dela nyheten: