Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Slumpgenerator implementeras i BAUHAUS-ligan

Featured Image

Just nu pågår det ett arbete där BAUHAUS-ligan inför slumpgeneratorer, vid startgrindarna genom ett samarbete med SVEMO. Förändringen kommer att implementeras på samtliga arenor i BAUHAUS-ligan.

Under åren i Sverige har domaren valt när grinden ska släppas – nu kommer en slumpgenerator ta vid och bestämma tidsintervallen när gränden släpps, efter att grönlampan tänds. Just denna del har vi sett inte minst i Speedway Grand Prix men även den högsta ligan i Polen, PGE Ekstraliga.

— Vi har sett utvecklingen inte minst i Grand Prix-serien och i Polen, vi ser det som ett bra kliv för oss som liga att ta, berättar Mikael Holmstrand, ordförande i Elitspeedway Sverige (ESS).

En startintervall kan variera och det som gör slumpgeneratorn så unik, är att ingen kan veta utfallet på förhand och varje grindsläpp blir unikt för sig.

— Fördelen med det nya systemet nu, är att ingen vet när grinden kommer att släppas och att det kan stävja att det inte blir ”chansningar” i samma utsträckning, även fast att vi varit rätt skonade från det i Sverige. Det är ett bra kliv för oss att ta i ett led där vi ständigt vill utveckla sporten, fortsätter Holmstrand.

Slumpgeneratorerna kommer att tas i bruk så fort som möjligt på samtliga arenor i BAUHAUS-ligan och är ytterligare ett led i att utveckla och modernisera ligan.

Dela nyheten: