Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Slutspelet drar igång i PGE Ekstraliga

Featured Image

Äntligen är det dags. Slutspelet i PGE Ekstraliga väntar under söndagen. De första semifinalerna ger oss en fingervisning vad slutspelet kommer ta vägen.

Efter att grundserien avslutades på ett dramatiskt sätt för över två veckor sedan. Är det dags för mer betydelsefulla matcher i PGE Ekstraliga, med start i morgon (söndag).

Gorzow med fullt lag möter Lublin

Gorzow lyckades ta sig in på topp fyra. Sista delen av grundserien har man haft skadebekymmer när både Szymon Wozniak och Martin Vaculik varit på skadelistan. Till mötet med Lublin är duon tillbaka och blir intressant att se vad för utdelning man kommer få.

När det gäller gästande Lublin, så har inte minst Mikkel Michelsen dragit ett stort lass under säsongen. Värt att notera också är att Dominik Kubera verkar sättas under väst åtta, och kan sättas in vid flertalet tillfällen för Lublin under eftermiddagen och kvällen.

När lagen möttes i grundserien vann Gorzow på hemmaplan med 52-38. I Lublin, vann Lublin med 46-43.

Gorzow
Szymon Wozniak, Anders Thomsen, Martin Vaculik, Rafal Karczmarz, Bartosz Zmarzlik, Kamil Noawcki, Wiktor Jasinski.

Lublin
Mikkel Michelsen, Mark Karion, Jaroslaw Hampel, Krzysztof Buczkowski, Grigorij Laguta, Wiktor Lampart, Mateusz Cierniak.

Fjolårets mästare underdogs mot seriesegraren

Wroclaw har gått som tåget i grundserien och Leszno kommer få en tuff utmaning. Leszno som har vunnit PGE Ekstraliga på löpande band på senare år, har dock hittat en bra känsla oftast – när väl det nalkas slutspel. Frågan är om man kommer göra det även den här säsongen med?

Till motståndet står som bekant ett Wroclaw, som har stått för en formidabel grundserie. Tai Woffinden, Maciej Janowski och Artem Laguta har dragit ett stort lass – där även förare som Daniel Bewley och Gleb Chugunov steppat upp.

När lagen möttes i grundserien vann Wroclaw hemma med 47-43 och borta med 49-41.

Leszno
Emil Sayfutdinov, Janusz Kolodziej, Jaimon Lidsey, Jason Doyle, Piotr Pawlicki, Krzysztof Sadurski, Damian Ratajczak.

Wroclaw
Tai Woffinden, Gleb Chugunov, Artem Laguta, Mateusz Panicz, Maciej Janowski, Przemyslaw Liszka, Michal Curzytek.

Värt att ha i åtanke

Klubbarna anmäler enbart sju förare i laguppställningen och har möjlighet att sätta in en fri nummer åtta på matchdag.

Fyra punkter inför matcherna

– Wozniak gör comeback efter skada.
– Kan Lublins fina säsong fortsätta?
– Leszno kliver in som underdogs mot Wroclaw.
– Wroclaw urstarka i serien. Samma i slutspelet?

Se semifinalerna på ESS Play

Se slutspelet från PGE Ekstraliga på ESS Play. Matcherna körs på söndagen med starttid 16.30 och 19.15. Första matchen är mellan Gorzow – Lublin och följs sedan upp av Leszno – Wroclaw.

Så körs semifinalerna

Lagen möts i dubbelmöten. Det lag som plockat flest poäng på trettio heat kvalificerar sig till final. Förlorarna möts i en bronsmatch. Semifinalerna går av stapeln 5 och 12 september.

Dela nyheten: