Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Slutspelet fortsätter i Polen

Featured Image

Motor Lublin och Sparta Wroclaw tog sig till final. Det är på söndag den första finalmatchen körs. Dessutom inleder PGE Ekstraliga dagen med bronskampen mellan Leszno samt Gorzow.

Observera att matchen mellan Lublin och Wroclaw är uppskjuten. Tävlingen körs 23 september,

De kommande två söndagarna fortsätter slutspelet i Polen. Vi är framme vid de två sista matcherna för säsongen, där det ska nu bli klart hur topp fyra formeras i PGE Ekstraliga.

Noteringar inför helgens matcher

– Kan Leszno ställa om och göra en fin insats?
– Kollektivet Gorzow – när ska de få till det gemensamt?
– Hampel och Kubera hemma från Sverige – vilat sig i form?
– Ångloket Wroclaw är svårt att stoppa. Kommer en ny skalp?

Fjolårets mästare tar emot Gorzow

Leszno har haft flera säsonger med guldpengen i näven efter att säsongen var avklarad. Så blir inte fallet i år. Söndagens hemmalag blev utslagna i sin semifinal mot Wroclaw och ser vi till gästerna blev Lublin helt enkelt för svåra.

Med start 16.30 inleds matchen om tredjepris i Leszno när det är som bekant Gorzow på besök. Hemmalaget har haft några dagars möjlighet att ställa om nu, inför matchen mot Gorzow. Ett Gorzow vars lag har en hög kapacitet när det väl stämmer.

Leszno
Emil Sayfutdinov, Janusz Kolodziej, Jaimon Lidsey, Jason Doyle, Piotr Pawlicki, Krzysztof Sadurski, Damian Ratajczak.

Gorzow
Szymon Wozniak, Anders Thomsen, Martin Vaculik, Rafal Karczmarz, Bartosz Zmarzlik, Wiktor Jasinski, Kamil Nowacki.

Rond ett i finalen

Lublin och Wroclaw tog sig vidare till final. Intressant fakta är att båda lagen gick vidare från sina respektive semifinaler, med samma poängmarginal. Dock är det trettio nya heat på agendan med de femton inledande på Lublins hemmaplan.

Wroclaw vann grundserien och har stått för en formidabel säsong. Det innebär att gästerna har favoritskapet, när det samtidigt finns frågetecken i Lublin – bland annat genom Grigorij Laguta. Ryssen kraschade i matchen mot Gorzow. Hur är det med honom? Kan Lublin komma upp i nivå och stoppa Grand Prix-trion i Wroclaw? Ja, det är en av frågorna i en väldigt spännande final.

Lublin
Dominik Kubera, Grigorij Laguta, Jaroslaw Hampel, Krzysztof Buczkowski, Mikkel Michelsen, Wiktor Lampart, Mateusz Cierniak.

Wroclaw
Tai Woffinden, Gleb Chugunov, Artem Laguta, Mateusz Panicz, Maciej Janowski, Przemyslaw Liszka, Michal Curzytek.

Tider för söndagen

16.30: Leszno – Gorzow
19.15: Lublin – Wroclaw (OBS! körs 23 september, uppskjuten).

Matcherna kan du se på ESS Play.

Dela nyheten: