Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Slutspelet inleds i BAUHAUS-ligan

Featured Image

Äntligen är det dags. Slutspel. Två kvartsfinaler inleds i morgon, där två lag ska göra Eskilstuna Smederna och Västervik sällskap i semifinalerna.

30 heat där allt ska avgöras. Med början i morgon (tisdag) och returmötet veckan därpå. Kvartsfinalerna som körs är emellan Lejonen – Dackarna och Rospiggarna – Vetlanda.

Noteringar inför matcherna

– Lejonen förlorade i serien mot Dackarna hemma.
– Max Bogdanowicz in i Dackarnas startuppställning.
– Rospiggarna ruggigt formstarka.
– Storstjärnan Zmarzlik saknas i Vetlandas uppställning.

Smålandsrivalerna möts i Gislaved

I Gislaved är det ett Lejonen som blev valda av Dackarna. Ett Dackarna som kom trea i tabellen jämfört med Lejonen som placerade sig sexa. Noterbart är att det var ett Lejonen som just förlorade på hemmaplan senast mot Vetlanda och Dackarna hade matchfritt som bekant under den föregående veckan.

Ser vi till grundseriematchen i Gislaved, vann just Dackarna – men det lär säkerligen bli en högintressant drabbning på OnePartnerGroup Arena när de två Smålandsrivalerna skall drabbas samman.

Lejonen
Rohan Tungate, Robert Lambert, Jaroslaw Hampel, Oliver Berntzon, Nicolai Klindt (K), Linus Eklöf, Casper Henriksson.

Dackarna
Maciej Janowski, Luke Becker, Jacob Thorssell (K), Tai Woffinden, Jason Doyle, Max Bogdanowicz, Ricky Kling.

Formstarkt Rospiggarna möter Vetlanda

Rospiggarna har avslutat grundserien på ett väldigt imponerande sätt. Hallstavikslaget är väldigt formstarka och placerade sig för övrigt fyra i tabellen. Till tisdagen möter man Vetlanda. Ett Vetlanda man beslutade sig att inleda emot på hemmaplan.

Från upplänningarnas sida åker man med snarlik uppställning som i segermatchen mot Piraterna. Skillnaden är att Erik Gheorghe kommer in som fri sjua. Ser vi till Vetlanda, är det värt att notera att tvåfaldige världsmästaren Bartosz Zmarzlik inte är med i truppen. Dock är det ett Vetlanda som inte minst förra måndagen påvisade att kapacitet finns i truppen.

Rospiggarna
Patryk Dudek, Timo Lahti, Kai Huckenbeck, Kim Nilsson (K), Adrian Miedzinski, Anders Mellgren, Erik Gheorghe.

Vetlanda
Brady Kurtz, Victor Palovaara, Tomasz Gapinski, Peter Ljung (K), Rune Holta, Filip Hjelmland, Robin Aspegren.

TV-guide för tisdagen

Lejonen – Dackarna (Sportkanalen/cmore.se)
Rospiggarna – Vetlanda (cmore.se)

Dela nyheten: