Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Slutspelsmötet: Indianerna – Västervik

Featured Image

Slutspelet rullar vidare. I det ena mötet tar Masarna sig an Lejonen. I det andra mötet drabbar Indianerna och Västervik samman.

Så har åtta lag blivit fyra. Det är semifinaldags i BAUHAUS-ligan och om man frågar två av kombatanterna är det:

– Det är ganska öppet mellan de fyra lag som är kvar. Det kan väl gå lite hur som helst och kors och tvärs nu, säger Västerviks Linus Sundström, och han får medhåll av Indianernas Ludvig Lindgren.

– Ja det är väldigt öppet faktiskt. Det är jättesvårt. Det har varit svårt ända från början att tippa något. Vi har inte varit i Västervik i år till exempel. Jag vet inte om det är en fördel eller nackdel, säger han.

{!A}

Nej, grundseriens enda möte lagen emellan kördes i Kumla. Då vann Västervik med minsta marginal (46-44). En speciell säsong har varit än mer speciell för Lundström. För drygt ett år sedan kraschade han svårt under en match i Polen. Redan tidigt sa han att han siktade på en comeback till säsongsstarten av 2020. En uppskjuten säsongsstart blev till Sundströms fördel.

– Att vi kom igång senare än planerat var nästan bara bra för mig, även om jag inte ville inse det själv. Jag ville ju igång men blickar jag tillbaka nu så var jag i betydligt bättre skick än vad jag var i april-maj, säger han.

Hur mycket är ”påtvingad träning” nu och hur mycket tränar du extra för att hålla dig i något slags ny flow?

– Det är mer i flowet nu. Jag vill inte bli lidandes av det. Man har väl lärt sig att leva med det. Det är inte som det var innan. Benet är bättre än armen i alla fall. Den är inget bra. Jag har en platta på axeln som går ner på överamen och den ligger precis innanför huden. Den låser fast så jag får knappt upp armen över huvudet, säger han.

Hur har det gått?

– Det har funkat bra, faktiskt. Jag har styrkan, bara det att jag inte har rörligheten. Det är ju inte så tungt att köra speedway i en minut.

Åter till det som ligger framför oss. Den här veckan blir en lite speciell vecka då det är Grand Prix-tävling i polska Torún. Påverkar det semifinalerna, tro?

– Nu vet jag inte hur många GP-förare som kommer att vara tillgängliga på torsdagsmatchen då det är GP på fredag.
Indianerna har ju två GP-förare också, men om man blickar tillbaka på kvartsfinalerna så vore det skönt att göra det bättre på hemmaplan, säger Sundström.

– Vi redde ju ut det ändå men vi fick ju knappt något försprång till bortamatchen.

Lindgren är inne på samma spår.

– Jag vet inte heller när de drar. Men de kör ju på fredag och då är det väl träning på fredag förmiddag. Så jag har svårt att se att de ska vara med på torsdag, säger han.

Hur påverkar det ert upplägg?

– Vi ville ha starkast möjliga lag på bortaplan. Med ett klenare lag kör vi väl bättre hemma. Men som förare…? Nej, det spelar ingen roll, säger Lindgren.

Hans Indianerna, klubben i hans hjärta sedan barnsben, har ett bra flow och den säkra segern förra veckan är naturligtvis en moralhöjare.

– Ja, den är riktigt bra. Vi har en jättebra lagsammanhållning i Indianerna i år. Nästan bättre än vad den har varit innan.

Ni har en bredare trupp snarare än spetsig i år. Det är till er fördel?

– Ja, som en annan som var reserv förra året. Då kunde man köra sina tre heat och sedan var man borta. Nu kör alla nomineringsheat och alla är med. Alla blir viktigare för laget och det gäller att alla hjälps åt.

För egen del beskriver Lindgren formen som uppåtgående:

– Jag känner mig ganska trygg. Jag fick skicka iväg en motor till trimmaren efter tisdagen men som tur är har jag mer än en bra motor, skrockar han.

Och Sundströms form är också på uppåtgående. Han säger att Kumla inte har varit någon favoritbana tidigare, men:

– Det gick ju hyfsat bra när vi var där i år.

Det är kanske ett trendbrott?

– Jajamen, det vore väl bra tajming! skrattar Sundström.

Den första matchen körs ikväll i Västervik. Returen körs i Kumla på torsdag.

Uppdatering:
Resultat efter första semifinalerna:

Lejonen – Masarna: 50 – 40

Västervik – Indianerna: 41 – 49

Dela nyheten: