Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Smålandsrivalerna drabbar samman

Featured Image

Under torsdagskvällen väntar ett färgstarkt rivalmöte på OnePartnerGroup Arena i Gislaved. Lejonen tar sig an Dackarna i ett möte, som sannerligen kommer bjuda på underhållande racing.

Gislavedslaget Lejonen inledde säsongen med en seger på bortaoval mot Kumla Indianerna. För Dackarnas del, blev det kryss i premiären mot Västervik och matchen därefter besegrade man Masarna komfortabelt på hemmaplan.

För Lejonens del, så väljer man att matcha lite annorlunda jämfört med premiärkampen. Jakub Miskowiak, Krzysztof Kasprzak och Jaroslaw Hampel finns med i startsjuan till klubbens hemmapremiär. Då Robert Lambert bland annat, inte kan delta i tävlingen.

För Dackarna saknar man Rasmus Jensen som deltar i Grand Prix-kval. Lagkaptenen Jacob Thorssell, skall likt dansken kvala men finns med i uppställningen. Värt att notera också är att den lovande amerikanen Luke Becker får chansen av lagledaren Mikael Teurnberg.

– Rasmus Jensen är upptagen med ett GP-kval i Glasgow, det har jag vetat om sedan länge. Det blir ett bra tillfälle för oss att testa Luke Becker, säger Dackelagledaren till klubbens hemsida.

Punkter att ha med sig till kvällen

  • Anderstorpssonen Oliver Berntzon tillbaka på hemmaplan igen.
  • Den lovande talangen Jakub Miskowiak med debut för Lejonen.
  • Maciej Janowski i stekhet form. Ska han bli segerorganisatör igen?
  • Den intressenta amerkanen Luke Becker testas av Dackarna.

Laguppställningar

Lejonen

Jakub Miskowiak, Mathias Thörnblom, Oliver Berntzon, Krzysztof Kasprzak, Jaroslaw Hampel, Linus Eklöf, Casper Henriksson.

Dackarna

Maciej Janowski, Luke Becker, Jacob Thorssell, Frederik Jakobsen, Jason Doyle, Max Bogdanowicz, Avon Van Dyck.

Se matchen live på Sportkanalen

Stefan Klemetz och Peter Karlsson tar er igenom matchen, som startar 19.00. Matchen kan även streamas på cmore.se.

Dela nyheten: