Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Smålandsrivalerna ställs mot varann i två möten

Featured Image

De två rivalerna Dackarna och Vetlanda, ställs mot varandra gånger två inför säsongen som väntar. Det första mötet körs under måndagskvällen i Målilla och returmötet väntar sedan på onsdag i Vetlanda.

– Det ska bli spännande att komma igång. Det är ju två vänskapsmatcher, men ändå skarpt läge för killarna. Som lagledare är jag ute efter att få några frågetecken uträtade. Insatserna här ligger lite till grund för laguttagningen till premiären i Bauhaus-Ligan. Det känns bra att vi rent sportsligt får ett par tuffa matcher och det är också bra för klubben att få det här arrangemanget innan seriestart, säger Dackarnas lagledare Micke Teurnberg till klubbens hemsida.

Noterbart är att träningsmatcherna körs efter ett så kallat ”femmannaschema”, det vill säga att lagen har fem ordinarie förare som har schemalagda heat. Lagen har möjlighet att dessutom använda en fri sexa.

Dackarnas laguppställning

 1. Kim Nilsson
 2. Avon Van Dyck
 3. Max Bogdanowicz
 4. Tero Aarnio
 5. Theo Johansson
 6. Sammy Van Dyck

Vetlandas laguppställning

 1. Peter Ljung
 2. Alexander Woentin
 3. Filip Hjelmland
 4. Victor Palovaara
 5. Lucas Woentin

Båda matcherna den här veckan startar 18.00. Tävlingen sänds hos bland annat Vetlanda-Posten, Vimmerby-Tidning och SportExpressen Play.

Dela nyheten: