Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Smederna historiska Svenska Mästare – kör hem tredje raka

Featured Image

Vi avrundar speedwaysäsongen 2019 med ett sprakande dubbelmöte – en uppvisning av Smederna som vann storstilat i Målilla och nu kan titulera sig Svenska Mästare för tredje året i rad.

Det var en Jerker Eriksson i tårar. En Pontus Aspgren som, trots den otäcka kraschen i första finalomgången, mätte sig med världstoppen. Ett Smederna som kritades in i historieböckerna redan efter nio heat.

Eskilstunagänget hade med sig 18 pinnar från tisdagens drabbning men väntade sig nog mer mothugg från Dackarna på bortaovalen i Målilla. Man var snabbast från tejpen och gav inte upp många heatsegrar inledningsvis.

Redan efter nio heat hade man säkrat sin tredje raka SM-seger och därefter var det lite anti-klimax för hemmaföljet att se spektaklet i mål.

Ett imponerande tillrest bortafölje fick istället fira med flaggor, bengaler och glädjetjut under hela kvällen. Återigen bevisar Eskilstuna Smederna att man är bäst när det gäller. För nu är man just det – bäst i Sverige. Stort grattis till klubben!

Dela nyheten: