Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Snart startar VM-serien

Featured Image

BAUHAUS-ligan startar 3 maj. Den individuella VM-serien startar redan nu till helgen i Kroatien och Gorican, där åtta förare vi kommer se i årets liga kommer att göra upp om världsmästartiteln.

Elva tävlingar. Femton förare. Det kommer bli en högintressant säsong i FIM Speedway Grand Prix, med start nu till helgen. Ser vi till svensk deltagande, så finns Fredrik Lindgren även med i årets VM-serie – Lindgren som för övrigt representerar Västervik i den svenska ligan.

I övrigt är det känt, att Artem Laguta och Emil Sayfutdinov inte får delta i årets Grand Prix-serie då FIM valt att inte tillåta ryska idrottare på grund av Rysslands invasion av Ukraina. Det har gjort att Jack Holder och Dan Bewley har kommit in i serien i form av ersättare för Sayfutdinov och Laguta.

Under säsongens gång kommer Grand Prix-serien besöka åtta olika länder, varav tre tävlingar kommer att gå i Polen i form av Warszawa, Wroclaw samt i Torun. Serien besöker Sverige och Målilla lördagen den 17 september.

Förare i GP-serien

Bartosz Zmarzlik (Lejonen)
Maciej Janowski (Dackarna)
Fredrik Lindgren (Västervik)
Tai Woffinden
Leon Madsen
Max Fricke (Kumla Indianerna)
Jason Doyle
Robert Lambert (Eskilstuna Smederna)
Anders Thomsen
Martin Vaculik
Pawel Przedpelski (Västervik)
Mikkel Michelsen
Patryk Dudek (Lejonen)
Jack Holder
Dan Bewley (Eskilstuna Smederna)

Kalender

30 april: Gorican, Kroatien
14 maj: Warszawa, Polen
28 maj: Prag, Tjeckien
4 juni: Teterow, Tyskland
26 juni: Gorzow, Polen
13 augusti: Cardiff, Wales
27 augusti: Wroclaw, Polen
10 september: Vojens, Danmark
17 september: Målilla, Sverige
1 oktober: Torun, Polen
5 november: Australien, TBC

Dela nyheten: