Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Speedway – med livet som insats

Featured Image

På söndag är det premiär. Speedway – med livet som insats. En satsning där SVT tillsammans med produktionsbolaget Rough Studios och ESS, har följt svensk speedway de senaste året.

Med inspiration av den populära Formula 1-serien ”drive to survive”, får speedwaypubliken en unik inblick i sporten. Där produktionen följt förare, lagledare och funktionärer – under det senaste året. Premiären sker söndagen den 22 maj på SVT Play och samtliga avsnitt, kommer att sändas på SVT1 – tisdagar klockan 21.00.

— Under två års tid har vi planerat och arbetat för att kunna sprida vår sport till en bredare målgrupp. Arbetet landade i att vi tillsammans med produktionsbolaget Rough Studios har gjort en dokumentärserie som SVT har köpt och ska visa i fyra delar under maj och juni, säger Mikael Teurnberg, marknadsansvarig i ESS i en kommentar.

Totalt kommer det att sändas fyra avsnitt, där det finns möjlighet att följa med på – så väl utanför banan. En satsning som är en av de största på svensk speedway på många år, där sporten kommer att exponeras på ett minst sagt positivt sätt.

— För ESS har frågan om att öka synligheten för vår sport varit högst upp på agendan de senaste åren. Jag och Mikael Teurnberg har träffat flera aktörer och insett att vi har en attraktiv produkt för idrottsdokumentärer som är väldigt populärt just nu. När vi fick kontakt med Rough Studios landade vi snabbt i att det här kan bli en unik möjlighet för oss. Med SVT som partner på bästa sändningstid vill jag påstå att detta är det största som hänt svensk speedway sedan Tony Rickardssons sista VM-guld 2005, säger Mikael Holmstrand, ordförande i ESS.

Speedway – med livet som insats, kommer att sändas i fyra avsnitt. Samtliga avsnitt är runt 45 minuter och är en perfekt möjlighet att följa med bakom kulisserna för den inbitne, men även den som vill få upp ögonen för en sport med fart, spänning och dramatik.

Avsnitten kommer att släppas 22/5, 29/5, 5/6 och 12/5 på SVT Play, och som nämnt – även sändas linjärt på SVT1 tisdagen efter avsnittssläppet klockan 21.00.

Dela nyheten: