Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Startlistan till SM

Featured Image

Den 28 juni, med start 18.00 kommer den individuella SM-finalen köras i Linköping. Ett arrangemang i samarbete mellan Linköping MS och Elitspeedway Sverige (ESS).

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF). Tillsammans med värdstaden genomför RF en SM-vecka för vinter- och en för sommaridrott. SM-veckan sommar 2022 går av stapeln i Linköping, vilket är första gången en värdstad också innehåller en speedwayanläggning, som är en förutsättning för att få vara en del av SM-veckan.

”Det är första gången ESS som organisation gör ett gemensamt arrangemang vilket innebär att vi har en stor erfarenhetsbank att ösa ur tillsammans för att stötta Linköping med t.ex. luftstaket, kunskaper och chefsfunktionärer. Vi ser verkligen fram emot att få göra speedwayen till en del av SM veckan och för förtroendet vi fått från Svemo”, berättade ESS:s ordförande Mikael Holmstrand när nyheten presenterades.

Nu närmar vi oss finalen och under den gångna helgen, kördes ett kval i Karlstad där Joel Andersson, Daniel Henderson, Jonatan Grahn, Tomas Jonasson, Ludvig Lindgren samt Casper Henriksson kvalificerade sig vidare. Banreserver blev Anton Karlsson och Gustav Grahn.

Under onsdagen har SVEMO haft en lottning av startlistan till tävlingen. Tävlingen som är tisdagen den 28 juni och startar 18.00. SM-finalen sänds på SVT Play.

Startlistan för individuella SM-finalen

 1. Ludvig Lindgren, Målilla MK
 2. Victor Palovaara, Vetlanda MS
 3. Jonatan Grahn, Kumla MSK
 4. Filip Hjelmland, Vetlanda MS
 5. Oliver Berntzon, Gislaveds MK
 6. Pontus Aspgren, Smederna SF
 7. Joel Andersson, Smederna SF
 8. Tomas Jonasson, SMK Motala SK
 9. Peter Ljung, Westerviks MSK
 10. Philip Hellström-Bängs, Masarna SK
 11. Kim Nilsson, Rospiggarna SK
 12. Fredrik Lindgren, Westerviks MSK
 13. Daniel Henderson, Rospiggarna SK
 14. Antonio Lindbäck, Masarna SK
 15. Jacob Thorssell, Målilla MK
 16. Casper Henriksson, Gislaveds MK
 17. Anton Karlsson, Westerviks MSK
 18. Gustav Grahn, Kumla MSK
Dela nyheten: