Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Superderby väntar i ESS

Featured Image

Ett upprustat och nytänt Målillagäng hoppas vända trenden mot hemmastarka Vetlanda.

Nog har vädret varit lite knackigt under starten på säsongen, men vi slapp uppskjutna matcher under den aktuella reservveckan. Däremot har vi som inplanerat det småländska superderbyt mellan formstarka Vetlanda och ett aningen nyformat Dackarna att se fram emot ikväll.

Gästerna från Målilla var seriefavorit hos majoriteten av lagledarna inför året men har efter många tunga avbräck haft en minst sagt trög inledning. Man var snabb med att utnyttja det första transferfönstret för att plocka in ESS-kända polacken Piotr Pawlicki, och har även Maciej Janowski tillbaka från skada. Detta gör att man på nytt kanske är det lag som på pappret har den starkaste truppen.

Men på andra sidan finns en nästintill ostoppbar Bartosz Zmarzlik som vunnit alla utom ett heat hittills under 2019, och ligger på ett aktuellt snitt på 2,967. Dessutom har föreningen plockat in ett välkänt ansikte i Artem Laguta som är startklar inför kvällen.

Vetlanda har inte förlorat på hemmaovalen ännu och man kommer dessutom från en betryggande överkörning uppe i Avesta. Samtidigt fick Dackarna inte med sig något resultat från Västervik, men man har chans till något av en nystart under aftonen och tvålar nog gärna till sin granne.

De båda lagen möts redan i returen under tisdagens omgång, så det blir 30 viktiga heat att se fram emot.

Kommentator Stefan Klemetz hoppas på en publikfylld Motorstadion och tror Vetlanda drar det längsta strået i en jämn fajt.

  • Upp till bevis borta för Dackarna som haft det motigt där, men nu har ett intressant lag när Maciej Janowski är tillbaka och med Piotr Pawlicki i laget, säger Klemetz.

Det skall klarna framåt kvällen i Vetlanda så passa på att ta er ut till ovalen och följ nytillskotten på plats. Lågoddsare på att det här kan bli en väldigt jämn afton.

Dela nyheten: