Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Sverige kliver in i Speedway Of Nations

Featured Image

Sverige är representerade i Speedway Of Nations i år igenom Fredrik Lindgren, Oliver Berntzon och Victor Palovaara. Elitspeedway.com har fått kommentarer från de två sistnämnda inför det som komma skall.

Sverige inleder Speedway Of Nations på torsdagskvällen, där de är sju nationer som utmanar varandra om tre platser från den semifinalen. Under gårdagen kördes ena semifinalen där Australien, Finland samt Polen tog sig vidare. I dag är det Sveriges tur för seniorerna, innan juniorlandslaget kör sin final i morgon (fredag).

För Palovaara och Berntzons vidkommande så ser de fram emot tävlingen.
— Det är hur stort som helst för mig och verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Nu laddar vi för att göra uppgiften så bra som jag bara kan, berättar Victor Palovaara inför Speedway Of Nations och får medhåll från Oliver Berntzon.

— Det känns bra så klart. Alltid en fantastisk ära och roligt att representera det svenska landslaget.

En av förändrinngarna tilll Speedway Of Nations är att arrangemanget flyttades från Esbjerg till Vojens. Något som de inte tror kommer att påverka.
— Det påverkar inte mycket mer att vi får lite längre att åka, med tanke på att alla hotell och sådant var bokat i Esbjerg. Det är klart att Vojens är bra, men det hade varit roligt att få lite andra banor på världsspeedwayen också. Ett litet nytt ansikte, en ny bana genom Esbjerg. Men nu är det Vojens som gäller, förklarar Oliver Berntzon och Palovaara är inne på samma spår.

— Jag tror inte det spelar så stor roll. Har inte kört i Vojens själv men det är ju en klassisk bana inom speedwayen så man har sett mycket speedway därifrån.

För Sveriges del är det tre förare med fin form genom Fredrik Lindgren, Oliver Berntzon och Victor Palovaara. Där de bägge ser möjligheterna för det svenska laget.
— Vi har bra form på oss tre så vi ska nog kunna va med och göra något bra där. Först och främst är det ju att komma till finalen sen bara ladda på lite extra, säger Victor.

— Vi har väl samma chanser som alla andra, en dag det stämmer. Har vi två av oss förare som verkligen levererar fullt ut, så har vi ju nästan lika stor chans som alla andra med att ta framåtskjutna placeringar, säger Oliver.

Att Sverige har fina erfarenheter från Vojens, kan det vara något man kan bygga kring?
— Morgan är väl lite mer nöjd än oss andra med att flytta det till Vojens. Man kallar ju det Sveriges hemmabana. Så ja, jag vet inte om det kommer hjälpa något, ”Mogge”, Fredrik och Linus (Sundström), var ju med i guldlaget 2015. Ska det gynna något, så ör det att de har mycket tips och erfarenhet från banan i Vojens och vi kan dra nytta av det, avslutar Oliver Berntzon.

Victor Palovaara:
— Senaste guldet kommer väl därifrån. Det är ju alltid positivt att ha bra minnen från en bana. Men samtidigt är det något år sen så vi får åka dit och kriga hårt, och se till att vi får med oss de resultatet som vi önskar.

Läs mer om upplägget kring Speedway Of Nations och Speedway Of Nations 2 här.

Dela nyheten: