Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tabelletta & jumboplats på spel

Featured Image

Rospiggarna med ny chans till uppvisning på HZ Bygg, och Dackarna mot direktplats i semifinal. Piraterna och Masarna står för motståndet i kvällens tidigare uppskjutna matcher.

Tre av lagen som skyltades igår är tillbaka igen ikväll. Ett fjärde förbereder sig för två hemmamöten på två dagar för att plocka en direktplats i semifinal. Det råder intensiva dagar när vi nu knyter ihop säcken för grundseriespelet i ESS.

Rospiggarna välkomnar Piraterna (för tredje gången i år) till HZ Bygg i vad som kommer att bli båda lagens sista framträdande för säsongen. Piraterna var länge med och fajtades om sjätteplaceringen, men under augusti har man inte haft marginalerna med sig. Gårdagens definitiva avgörande slutade med förlust på Eskilstuna Motorstadion, 49-41.

Hemmalaget, å andra sidan, har revanscherat sig en aning under ny ledning i augusti efter en tillsyntes otillräcklig säsong. Poängmässigt har det gått väldigt trögt… snarare under allas förväntningar för den anrika Hallstavik-klubben. Men man har lyckats vända trenden en aning och har nu chans att lämna jumbositsen under den sista omgången.

Även Masarna har ryckt upp sig på slutet: man har varit nära poäng i många möten under augusti, och lyckades överrumpla nuvarande serieledarna med bara fem man. Igårkväll förkortades matchen i Kumla efter regn och rusk – en match man länge var med och tampades om poängen i, men alltså åkte hem tomhänta ifrån.

Risken finns att man får göra det ikväll igen, då ett semifinaljagande Dackarna väntar på ovalen i Målilla. Dackarna körde inte igår, men har istället två hemmamatcher på rad där man kan klättra i tabellen.

Som vanligt följer ni matcherna på ESS Play. Från Hallstavik tar Johannes Wahlberg på sig headsetet, och i Målilla hör ni Mikael Karlsson referera.

Dela nyheten: