Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tacka vädergudarna för en fullspäckad speedwayvecka

Featured Image

Regnet har ställt till det på sina håll under sluttampen, men det ger oss bara extra speedwaytimmar att ta igen när det verkligen gäller ute på ovalerna. Fyra matchdagar och totalt åtta matcher knaprar vi i oss under veckan.

Ja, Elitserien i Speedway drar ihop sig. Snart kopplar vi på slutspelsnerverna – men innan dess skall rangordningen avgöras och formtopparna slås in.

Ett lag som slagit tillbaks efter en tung period är Indianerna. Kumlagänget förstärktes av Tai som verkligen bevisade sin nyckelroll såväl på som utanför spåren. Men mot serieledarna från Västervik satt segern fortsatt långt inne.

Efter 45-45 i första mötet stod allt på spel på Sannahed, och det var till slut Woffindens åkning som avgjorde. Tre pinnar med sig gör att man mer eller mindre säkrar sin slutspelsplats och dessutom knaprar in på konkurrenterna i topp.

Detsamma gjorde Lejonen på bortaovalen i Eskilstuna. En tuff uppgift, på pappret. Regerande mästarna började hitta tillbaks till formen. Men gänget från Gislaved – piskade att plocka poäng för att säkra vidare körning i september – gav det hemmalaget en rejäl åktur inledningsvis och höll sedan avståndet matchen igenom.

Man lämnar nu Piraterna att jaga i den haltande tabellen, efter att Motalagänget fått vända hem p.g.a. regnet i Hallstavik i torsdags.

Men kanske var det tur… för Rospiggarna – som själva inte har annat än hedern att köra för i dagsläget – kom från årets blott andra vinst när man övertygade hemma mot Vetlanda i tisdags. Med fräscha batterier och nytt ledarskap från sidan kan laget fortsatt ställa till det för nykomlingen i sin jakt på slutspel.

Matchen körs istället på söndag kl. 18:00 på HZ Bygg, förutsatt att GP:t i Målilla kommer i mål under lördagen och slipper flyttas till reservdatumet dagen därpå.

Som om det inte vore nog har Masarna vaknat efter måstematchen i botten och lägger nu full kraft på att vinna båda hemmamatcherna i veckan mot Smederna och just Piraterna. Vem får köra slutspel?

Kanske avgörs det redan ikväll då vi får se följande matcher med matchstart kl. 19:00:

Masarna – Eskilstuna Smederna

Johannes Wahlberg anländer till Avesta Motorstadion för att referera det klassiska mötet.

Västervik – Rospiggarna

Ska topplaget trimma formen genom att hoppa tillbaks i vinnarkolumnen, eller kan Rospiggarna stöka till det på HEJLA Arena? Stefan Edberg hörs i lurarna för sändningen.

Lejonen – Kumla Indianerna

Nytänt Kumlagäng jagar topplacering; Lejonen ryter ifrån mot jagande konkurrenter. Mikael Karlsson tar er med på resan från Gislaved.

Piraterna – Dackarna

Stefan Klemetz refererar det viktiga mötet från Probaco Arena.

Dela nyheten: