Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tisdagens omgång kan fastställa tabellen

Featured Image

Serietoppen möter varandra när direktplats i semifinal står på spel; Smederna med chans på attraktiv tredjeplats.

Ja, det vankas seriefinal på Vetlanda Motorstadion då Västervik kommer på besök. Serieledarna har fördel av resultatet från hemmamötet (50-40) och ligger en pinne före i den haltande tabellen. Samtidigt vet vi hur svårstoppade Vetlanda är på sin oval.

Vinnaren ikväll säkrar en semifinalplats. Bara ett hemmastarkt Dackarna står vid dörren för att snuva de båda på den andra direktplatsen. Målillagänget har två hemmamatcher kvar på onsdag respektive torsdag kväll.

I samma veva är det upp till bevis för fjolårsvinnaren om man skall sätta sig i förarsätet inför kvartsfinalerna. Smederna har svajjat en aning under säsongen, med höga toppar och djupa dalar. Med lite flyt och sina två matcher denna vecka plockar man tredjeplatsen. Piraterna blir första testet.

Till Kumla välkomnas Masarna som nog gärna avslutar säsongen på ett bra sätt. Indianerna har Piraterna hack i häl, men Motalalaget ligger snarare hack än häl i dagsläget – man förlorade sina realistiska chanser i heat 15 på Brovallen senast.

Ett annat lag som gärna avslutar på topp är Rospiggarna: med två hemmamöten kvar under tisdag såväl som onsdag. Lejonen står på schemat i afton: ett lag som verkligen rytit ifrån under sluttampen av grundserien, och som verkar hittat sin form lagom till slutspelet. Kan de vara med och slåss om semin på allvar?

Efter denna speedwayfulla vecka får vi så veta vem som tar sig an vem i kvartsfinalerna nästa vecka.

Dela nyheten: