Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tre fajter till torsdagen

Featured Image

BAUHAUS-ligan släpper åter kopplingen på torsdagskvällen med tre fajter runtom i Sverige. Med aktivitet i Kumla, Motala och Vetlanda under morgondagens afton.

Serien har vänt i och med gårdagens omgång och det väntar nya returmöten till torsdagen. Med tanke på Grand Prix-helgen i Wroclaw, så är det några av lagen som noterbart inte har alla förare tillgängliga i sina trupper.

Kumla Indianerna ställs mot Västervik

Kumla Indianerna har haft en tuff tid på slutet där man inte har fått med sig alltför många poäng under de senaste omgångarna. Till matchen mot Västervik saknas Max Fricke (som kör Grand Prix i Wroclaw) och in i hans ställe kommer Andreas Lyager.

När det gäller Västervik kommer man stärkta från en seger mot Dackarna på hemmaplan. Noterbart är att Mads Hansen kommer in i laget jämfört med segern i rivalmötet. En intressant match som väntar i Kumla – med andra ord.

Starkt Vetlanda välkomnar Masarna

Vetlanda har fått upp ångan. En fin föregående vecka och under tisdagen blev det ett bortakryss mot Vetlanda. Hemmagänget åker med ett snarlikt lag jämfört med matchen mot Rospiggarna, skillnaden är att Tomasz Gapinski utgår och in kommer Rune Holta.

När det gäller gästande Masarna, blev det förlust i Eskilstuna med stora siffror. Piotr Pawlicki kommer inte att delta i matchen i Småland och in i hans ställe kommer fransmannen Dimitri Bergé.

Får Piraterna äntligen jubla?

Piraterna har med sig en poäng från den här säsongen. Det blev ett kryss på hemmaplan mot Västervik tidigare. Därefter har det varit tajt i ett antal matcher – där man dock fått sett sig besegrade. Frågan är om man kan bjuda upp och ta första segern i morgon, mot Lejonen?

När det gäller Lejonen blev det senast seger mot Kumla Indianerna. Till morgondagen saknas ett gäng förare för Gislavedsgänget, med tanke på att Robert Lambert, Krzysztof Kasprzak och Oliver Berntzon kör Grand Prix-deltävling i Wroclaw. En tuff utmaning som väntar, för Lejonen med andra ord.

Noteringar inför omgången

– Lyager in i Indianerna när Fricke saknas.
– Mads Hansen med förtroendet i Västervik.
– Kryss för Vetlanda i går – jagar ny seger mot Masarna.
– Kan Masarna studsa tillbaka i Vetlanda?
– Piraterna suktar efter säsongens första seger.
– Lejonen utan GP-trion, kan man ro på Piraterna?

Laguppställningar

Kumla Indianerna – (38)
Chris Holder, Ludvig Lindgren, Grzegorz Zengota, Andreas Lyager, Niels Kristian Iversen (K), Joel Andersson, Jonatan Grahn.

Västervik – (52)
Viktor Kulakov, Fredrik Lindgren, Mads Hansen, Pawel Przedpelski (K), Vadim Tarasenko, Anton Karlsson, Noel Wahlqvist.


Vetlanda – (46)
Rune Holta, Victor Palovaara, Brady Kurtz, Peter Ljung, Szymon Wozniak (K), Filip Hjelmland, Alexander Woentin.

Masarna – (44)
Przemyslaw Pawlicki, Martin Smolinski (K), Dimitri Bergé, Philip Hellström-Bängs, David Bellego, Alexander Liljekvist, Emil Millberg.


Piraterna – (41)
Jakub Jamrog, Tomas H Jonasson, Peter Kildemand, Jonas Seifert-Salk, Oskar Fajfer, Rasmus Broberg.

Lejonen – (49)
Rohan Tungate (K), Robert Lambert (R/R), Mathias Thörnblom, Jakub Miskowiak, Gregorz Walasek, Linus Eklöf, Casper Henriksson.

– Notera att lagens resultat från när de möttes tidigare i år, står med i parentes.

Biljettinformation

Läs mer på varje klubbs respektive hemsida för mer information kring biljetter och dylikt.

Så sänds matcherna

Kumla Indianerna – Västervik (Sportkanalen/cmore.se)
Kommentator: Stefan Klemetz.

Vetlanda – Masarna (cmore.se)
Kommentator: Johannes Wahlberg.

Piraterna – Lejonen (cmore.se)
Kommentator: Pelle Marklund.

Dela nyheten: