Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tre frågor och svar om ESS Play

Featured Image

ESS marknadschef Dennis Fredriksson svarar på tre snabba frågor om tjänsten ESS Play.

Det lanserades en ny tjänst förra säsongen – Speedway Play. Vad innebär det för speedwayen i Sverige?

– Vi får framförallt den här synligheten som är så viktig. Att man kan följa sitt hemmalag även när det är bortamatch. Det hade vi inte kunnat på linjär tv om inte alla matcherna sändes och det gör de väl främst för SHL och Fotbollsallsvenskan. Det är svårt att få full synbarhet på linjär tv annars, men via Play-tjänsten kan vi verkligen få samtliga matcher att synas för alla fans. Vi ska ha klart för oss att vi har mellan 25-30 000 fans runtom i Sverige som följer speedway på arenorna.

Det är inte bara i Sverige man fått upp ögonen för Play-tjänsten, utan även i Polen och England. Nu var det till och med ett antal länder i Balkanregionen som köpte in det, så att de kommer att följa speedwayen med. Det gör att vi får en kanal att kunna sprida svensk speedway utanför våra egna nationsgränser och det är jättepositivt. Idag ser vi till exempel inte polsk speedway i Sverige även om polska ligan är den största, men däremot kan man se svensk speedway i Polen. Hela produkten är fantastiskt bra, det måste jag säga.

Vad finns det för fördelar/potential med detta utöver att kunna se det överallt?

– Just det här att du alltid kan ladda hem matcher och titta på en repris och att vi kan göra andra marknadsförings- och informationsavsnitt. Som nu under april månad kommer en journalist att åka runt och göra intervjuer med alla lagen, som en försnacksturné som läggs upp inför säsongen. Det gör att man får lite feeling som tittare, att man får lite feeling när man följer sitt hemmalag. Vad är det som händer i mitt lag? Vad är det som händer med de andra lagen? Hur ligger vi till? Man får upp en helt annan närvaro. Här kan du se den senaste hemmamatchen eller bortamatchen tio gånger om du vill, eller 20 gånger. Den finns hela tiden på plattformen att ladda ned. Du kan lämna skärmen och ta en kopp kaffe eller om du vill ta ett wienerbröd och sen när du kommer tillbaka kan du kolla vidare på din repris, det är fantastiskt bra.

Kan årets satsning, ESS Play, göra att folk blir mer bekväma och stannar hemma i soffan istället?

– Jag tror inte det är någon risk faktiskt. ESS Play är ett komplement. Hur bra ESS Play än är som produkt så kan den aldrig ersätta känslan av att vara på plats på en arena och känna nerven och jublet. Att höra publiken och sedan höra knastret där nerifrån, det är något alldeles speciellt att vara på arenorna. Det kommer aldrig kunna ersättas av ESS Play, inte en chans. Jag tror i så fall tvärtom. Tack vare ESS Play kan man följa sitt favoritlag när de har bortamatch – och då går man på hemmamatcherna. Det ser vi när vi tittar på förra året, det var första året med ESS Play och på grund av att vi introducerade den möjligheten så ökade speedwayen jättemycket på arenorna – det gick hand i hand.

Dela nyheten: