Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Tredje raka för Västervik/Lejonen efter dramatik

Featured Image

Den tredje deltävlingen av Garageportexperten Cup gick av stapeln under tisdagskvällen i Västervik på Hejla Arena. Som tidigare tävlingar – var det Västervik/Lejonen som skulle segra. Men denna gång efter dramatik.

En välpreparerad bana med väldigt bra speedway under aftonens gång. Så kan man summera tävlingen i Vöstervik i stora delar. Men stor dramatik var det under tisdagskvällen när det dröjde fram till det sista (!) heatet för kvällen när Västervik/Lejonen kunde avgöra tävlingen.

För heatet dessförinnan – var det ett Eskilstuna Smederna som ledde med 43 poäng, före smålänningarnas 41. Förutsättningarna var således glasklara. Duon Peter Ljung och Noel Wahlqvist, var tvungna att få med sig minst tre poäng mot Kumla Indanernas Joel Andersson och Gustav Grahn.

Där var det rutinerade Peter Ljung, som klev fram efter en tuff kamp med Joel Andersson. Det gjorde att Västervik/Lejonen vann med en (!) poäng före Eskilstuna Smederna, som kom på en andraplats med sina 43 poäng. På en tredjeplats kom Kumla Indianerna med 39 poäng i en överlag mycket jämn och sevärd tävling.

Det betyder att Västervik/Lejonen vinner Garageportexperten Cup, före Eskilstuna Smederna och Kumla Indianerna. Den avslutande tävlingen i årets upplaga av Garageportexperten Cup körs i Kumla om en vecka med start 19.00. Tävlingen kan ses live på Sportkanalen eller cmore.se.

Kvällens resultat
Västervik/Lejonen (44):
Peter Ljung 10+1, Noel Wahlqvist 8+2, Mathias Thörnblom 8+1, Anton Karlsson 7+1, Linus Eklöf 7, Casper Henriksson 4+1, Philip Olofsson 0.

Eskilstuna Smederna (43):
Pontus Aspgren 12, Daniel Henderson 9, Victor Palovaara 7+2, Johannes Stark 6+1, Rasmus Broberg 4+1, Joel Kling 4, Max Belsing 1+1

Kumla Indianerna (39):
Joel Andersson 12, Ludvig Lindgren 12, Christoffer Selvin 7+1, Ludvig Selvin 4+1, Gustav Grahn 2+2, Jonatan Grahn 2.

Tabellen inför sista deltävlingen
Västervik/Lejonen 6 poäng, Eskilstuna Smederna 3 poäng, Kumla Indianerna 0.

Dela nyheten: