Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Trippelt upp ikväll i ESS

Featured Image

Vi befinner oss åter på HELJA Arena i Västervik, svänger inom OnePartnerGroup Arena i Gislaved, och har även laddat om efter helgens GP på plats i Hallstavik.

Västervik-Piraterna (47-43)
Piraterna åkte på en knapp förlust hemma mot Västervik senast båda lagen möttes, och det är egentligen där man hittills varit starkast. Borta har det sett desto tuffare ut. Samtidigt har Västervik – som serieledare, må tilläggas – verkligen fått jobba för att knipa poängen på sistone.

Uppe i Avesta skulle man kanske ha förlorat, men lyckades tack vare en femetta i sista nomineringsheatet rädda en poäng + bonus. Senast i torsdags övertygande man domaren att återuppta matchen efter ett längre regnuppehåll, och visade prov på enorm vilja för att vända matchen mot Lejonen.

Återstår att se huruvida kapten Peter Ljung får le lika brett som på bilden efter vinsten senast. Henrik Elofsson med bisittare rattar in från Östkusten.

Rospiggarna-Smederna (42-48)
Rospiggarna, en förening som kanske fått lite extra krut efter helgens GP-arrangemang, har varit nära många gånger i år men parkerar fortsatt på jumboplatsen. Ikväll får man besök av Smederna – ett självförtroendetoppat gäng som nyss trampat på grannrivalen i Kumla under dubbelmötet, och nu börjar hitta tillbaks till formen.

Men vi vet med oss att HZ Bygg Arena är en viktig hemmaborg för Rospiggarna. Är det ikväll, inför den så viktiga hemmapubliken, det vänder för de rödvita? Eller fortsätter Eskilstuna sin jakt på toppen genom ny bortaseger?
Johannes Wahlberg refererar från HZ Bygg Arena.

Lejonen-Masarna (51-39)
Både Lejonen och Masarna var inför säsongen väldigt nederlagstippade, inte minst p.g.a. bristande ekonomiska förutsättningar. Men Lejonen har varit vassa hemma och hade kläm på Västervik på bortaovalen senast, innan regnet föll över HEJLA Arena och matchen efter ett längre uppehåll vände totalt.

Masarna har överraskat och slagit både Smederna och Dackarna, och så sent som förra veckan luggade man just serieledande Västervik på en poäng i en match som man faktiskt borde ha vunnit.

Det har hänt lite på transförfönstret dessa klubbar emellan: Avestagänget kommer inför aftonen med ett nyförvärv i Rohan Tungate – som körde i Lejonen för bara någon vecka sedan. Ut går Nick Morris.

Lejonen har plockat in Robert Lambert, vilket medför att Adrian Gala får vänta på sin hemmadebut. På svensksidan går Daniel Henderson från Smederna till Lejonen, en förhoppning som ledningen tror kan ge behövlig konkurrens för William Björling.

Stefan Klemetz besöker Gislaved för att kommentera på sitt underhållande vis.

Dela nyheten: