Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Truppkollen: Läget i ditt lag

Featured Image

Arbetet för säsongen 2024 är i fullt gång. Lagen börjar sätta sina trupper för ett nytt speedwayår.

Arbetat med lagen för den kommande säsongen är igång. Klubbarna har fram till den 28 februari att bygga sina lag. Regelförändringar för det kommande året, går att läsa här.

Tre guldhjältar förlänger med Dackarna

Dackarna säkrade SM-guldet på hemmaplan. Nu står det klart att guldhjältarna Filip Hjelmland, Andzejs Lebdevs och Daniel Bewley stannar. Mikael Teurnberg, lagledare, för Dackarna om att Bewley och Lebedevs.

— Jag är givetvis jätteglad att Dan Bewley har skrivit på för ytterligare en säsong i Dackarna. Den gångna säsongen var han vår klart bästa förare poängmässigt och gjorde också en rad tävlingar med matchavgörande insatser, sade Teurnberg om Bewley.

Teurnberg om Lebedevs:
— Jag är glad att Andzejs valt att förlänga med Dackarna. Han kom till oss till säsongen 2023 och blev precis den pusselbit vi behövde. Det är en tuff kille som aldrig viker ned sig, han ger verkligen allt i alla lägen, säger Mikael Teurnberg

Zengota in – talang flyttas upp

Eskilstuna Smederna aviserade att en del förändringar kommer göras med truppen. Däribland står det klart att Grzegorz Zengota kommer tillbaka till Eskilstuna. Utöver det stannar Joel Andersson, Philip Hellström Bängs och Patryk Wojdylo. Dessutom flyttas talangen Anton Jansson upp i A-truppen.

— Anton är ett stort framtidsnamn och vi känner att vi är i ett läge där det blir perfekt att ge honom chansen att både lyckas och misslyckas. Även om alla vet att han är en stor talang ska vi inte ha för höga förväntningar på honom, han är fortfarande ung och har mycket att lära, konstaterade Smedernas Jerker Eriksson kring Jansson.

Eriksson om Zengota:
– Zengi var en av de första vi kontaktade i planeringen för nästa år. Intresset var lika stort från hans sida som vår. Tack vare det gick det relativt snabbt att komma överens.

Två nyförvärv klara för Indianerna

Kumlalaget har påbörjat sitt lagbygge och har adderat två nyförvärv in i laget. Patryk Dudek återvänder till den svenska ligan. Polacken får sällskap av ett nyförvärv genom den norske talangen Mathias Pollestad.

— Jag är superglad att vara tillbaka i den svenska ligan efter ett års uppehåll. Särskilt glad är jag över att få bli en del av Indianerna. Jag har hört mycket positivt om klubben och sen är banan i Kumla en av världens bästa speedwaybanor, som jag dessutom trivs, och brukar ha bra matcher på. Jag ser fram emot säsongen och laddar för att gå långt 2024, hälsade Patryk Dudek via Indianernas hemsida när han presenterades.

Lagledaren och sportchefen Peter Johansson om nyförvärvet Pollestad.
— Det ska bli kul och spännande att följa ytterligare en talangfull Normann med alla möjligheter att växa fram till en riktig stjärna.

Indianerna har även fått signaturer från Krzysztof Buczkowski, Szymon Wozniak, Johannes Stark och Jonatan Grahn för 2024.

Rospiggarna presenterar tre förlängningar

Upplänningarnas resa 2023 tog slut i semifinal. Arbetet med laget är igång och det står klart att tre förare stannar redan nu. Det är Kai Huckenbeck, Wiktor Przyjemski och Antonio Lindbäck med ambitionen att bygga vidare på klubbens resultat.

— Jag ser fram emot ännu en säsong med Rospiggarna. Det är en härlig stämning och laganda mellan lagledare samt oss förare vilket var en stor anledning för mig att förlänga, sade den nyblivne Grand Prix-föraren Kai Huckenbeck till klubbens hemsida.

Västervik bygger spännande för 2024

Det blev ett silver 2023 för smålänningarna. Västervik är fast beslutna om att stanna i toppen även 2024. Förlängningar genom Bartosz Smektala, Mads Hansen, Jacob Thorssell och Anton Karlsson talar sitt tydliga språk.

Utöver det har truppen adderats med tre nya namn. Det genom Robert Lambert, Luke Becker och Max Fricke.

— Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Västervik. Det är ett ställe jag alltid älskat att köra på, och att vi nu är överens om 2024 känns spännande, sade Robert Lambert till Västerviks fans genom klubbens hemsida.

— Jag ser verkligen fram emot att få tillhöra Västervik 2024. Det var den första banan jag körde på i Sverige när jag debuterade 2015. Jag har alltid tyckt om att köra där, men den här gången blir det som hemmaförare istället för motståndare, konstaterade Max Fricke i ett pressmeddelande.

Inget presenterat från ett trio med lag

Trion Lejonen, Piraterna och Vargarna har ännu inte presenterat någon förare. Gislavedslaget har Mathias Thörnblom konkraterad sedan tidigare och Piraterna har två förare kontrakterade. Det genom Oskar Fajfer och Ludvig Selvin. Gällande nykomlingen Vargarna har de ännu inte presenterat någon förare.

Trupperna just nu

Dackarna
Daniel Bewley, 2,082
Andzejs Lebedevs, 1,787
Filip Hjelmland, 1,152

Eskilstuna Smederna
Grzegorz Zengota, 1,571 (Ny från Rospiggarna)
Patryk Wojdylo, 1,250
Philip Hellström Bängs, 1,098
Joel Andersson, 0,500
Anton Jansson, 0,500 (Ny, lyfts upp i A-truppen)

Kumla Indianerna
Patryk Dudek, 2,122 (Ny, ingen klubb 2023)
Krzysztof Buczkowski, 1,695
Szymon Wozniak, 1,561
Mathias Pollestad, 1,250 (Ny från Njudungarna)
Johannes Stark, 0,500
Jonatan Grahn, 0,500

Lejonen
Mathias Thörnblom, 1,356

Piraterna
Oskar Fajfer, 1,778
Ludvig Selvin, 0,500

Rospiggarna
Kai Huckenbeck, 1,558
Wiktor Przyjemski, 1,419
Antonio Lindbäck, 1,389

Vargarna
Ingen förare offentliggjord ännu.

Västervik
Max Fricke, 2,265 (Ny från Indianerna)
Robert Lambert, 2,063 (Ny från Smederna)
Bartosz Smektala, 1,627
Mads Hansen, 1,542
Jacob Thorssell, 1,463
Luke Becker, 1,333 (Ny från Rospiggarna)
Anton Karlsson, 0,500

Dela nyheten: