Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Truppkollen: Läget i ditt lag

Featured Image

Trupperna fortsätter att ta form i BAUHAUS-ligan. Sedan den föregående resumén har Silly Season fortsatt och klubbarna har aviserat flertalet olika nyheter sedan senast.

Till den kommande säsongen tas bland annat körschemat från 2019 i bruk igen. Toppningar är möjlighet vid sex poängs underläge (från heat 5 till 13). Sedan är taksnittet 11,000 och golvsnittet 8,000. Samtliga regelförändringar kan du läsa här.

Dackarna värvar brittisk mästare – Smederna värvar från mästaren

Dackarna har haft en ganska tung vecka. Jason Doyle aviserade att han inte kommer köra i den svenska ligan det kommande året. Ett tapp naturligtvis för de regerande svenska mästarna, som samtidigt värvar brittiske mästaren Adam Ellis.

– Det är en förare som jag haft ögonen på en tid. Adam är en spännande förare som har gjort många bra resultat. Han blev brittisk mästare den gångna säsongen och blir ett bra komplement hos oss. Han har haft lite otur med skador under karriären och förhoppningsvis kan han slippa den biten kommande säsong, säger Mikael Teurnberg till klubbens hemsida.

Samtidigt har årets SM-tvåa, Eskilstuna Smederna värvat Patryk Wojdylo från Dackarna. Polacken körde visserligen inte någon match för Dackarna. Sörmlänningarna aviserade dessutom att Max Belsing stannar i klubben.

– Vi har haft koll på Patryk under hela 2021 och vi är nöjda över att kunna knyta honom till oss. Han kommer att storsatsa till nästa säsong och har bland annat förstärkt sitt material med nya motorer av hög klass. Givetvis är det superkul att kunna förlänga avtalet med Belsing. Han är Eskilstunakille och har varit i Smederna i många år. Lägger han ner ordentligt med tid i vinter på att förbereda sig tror vi att han kan ta nästa steg under 2022, säger Jerker Eriksson, Jimmy Jansson och Stefan Jarl till klubbens facebooksida.

Grand Prix förare klar för Vetlanda

Vetlandas lagbygge har påbörjats. Filip Hjelmland blev den första pusselbiten, sedan står det klart att nästkommande årets Grand Prix-förare Pawel Przedpelski ansluter till föreningen. Przedpelski representerade Västervik senast.

”Vi hälsar Pawel välkommen till oss i Vetlanda och ser fram emot kommande säsong med dig”, skriver Vetlanda på sin Facebooksida.

Lovande talangerna Hansen och Lidsey kvar i Västervik

Västervik fortsätter att bygga vidare på de lovande talangerna. Mads Hansen och Jaimon Lidset har båda förlängt sina kontrakt med smålänningarna.

– Jag är mycket stolt och glad att få möjligheten att fortsätta min karriär i Västervik Speedway. Jag trivs mycket bra med alla personer runt omkring klubben som gör allt för att vi ska trivas och en hemmabana som är mycket rolig att tävla på, säger Mads Hansen till klubbens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att vara tillbaka i Västervik Speedways färger 2022. Jag är tacksam mot klubben att jag fick chansen att börja köra i Sverige och jag har trivts utmärkt under året och även haft mycket roligt då vi har haft en härlig atmosfär i och runt laget, berättar Jaimon Lidsey.a

Jonasson förlänger med Piraterna

Tomas H Jonasson var lagkapten i år för Piraterna. Nu står det klart att svensken kommer att fortsätta representera Motalalaget det nästkommande året.

– Tack vare ett starkt lagbygge med förare i laget som jag trivs med så vill jag stanna i Piraterna. Vi pirater har en laganda som är så betydelsefull för varje förares framgång. Jag trivs i Motala och känner mig som hemma där, berättar ”THJ” för Piraternas hemsida.

Holder och Selvin stannar i Kumla

Kumla Indianerna fortsätter med sitt bygge för säsongen 2022. Chris Holder, med ett poängsnitt över 2,000 per heat samt Ludvig Selvin är överens om att fortsätta hos närkingarna till det kommande året.

– Holder är en klassförare som blev bättre och bättre ju längre säsongen led. En startkanon som är en pålitlig pådrivare i depån och som mer än gärna delar med sig av kunskap och stöttar de mindre meriterade förarna i laget, säger Peter Johansson i en kommentar på Indianernas hemsida.

Dackarna
Rasmus Jensen – 1,771
Adam Ellis – 1,250 (Ny från Piraterna)
Alexander Woentin – 0,500 (Ny från Piraterna/Vetlanda)

Eskilstuna Smederna
Pontus Aspgren – 2,095
Robert Lambert – 2,015 (Ny från Lejonen)
Kacper Woryna – 1,984
Daniel Bewley – 1,318 (Ny, körde inte i Sverige 2021)
Patryk Wojdylo – 1,255 (Ny från Dackarna)
Johannes Stark – 0,500
Joel Andersson – 0,500 (Ny från Kumla Indianerna)
Max Belsing – 0,500

Kumla Indianerna
Max Fricke – 2,169
Chris Holder – 2,014
David Bellego – 1,846 (Ny från Masarna)
Niels-Kristian Iversen – 1,667
Norbert Krakowiak – 1,250 (Ny från Indianerna B)
Hugo Lundahl – 0,500 (Ny från Indianerna B)
Jonathan Grahn – 0,500
Ludvig Selvin – 0,500

Lejonen
Bartosz Zmarzlik – 2,839 (Ny från Vetlanda)
Dominik Kubera – 2,078 (Ny från Vetlanda)
Patryk Dudek – 2,068 (Ny från Rospiggarna)
Dimitri Bergé – 1,750 (Ny från Masarna)
Oliver Berntzon – 1,642
Hubert Legowik – 1,250 (Ny från Smålänningarna)
Mathias Thörnblom – 0,500
Casper Henriksson – 0,500

Masarna
Antonio Lindbäck – 1,459
Krzysztof Buczkowski – 1,448 (Ny från Eskilstuna Smederna)
Adrian Gala – 1,250 (Ny från Kumla Indianerna)
Philip Hellström Bängs – 0,500
Emil Millberg – 0,500

Piraterna
Oskar Fajfer – 2,016
Jakub Jamrog – 1,540
Tomas H Jonasson – 1,307
Jonas Seifert-Salk – 1,250

Rospiggarna
Kai Huckenbeck – 1,862
Kim Nilsson – 1,835
Andzejs Lebedevs – 1,723 (Ny från Eskilstuna Smederna)

Vetlanda
Pawel Przedpelski – 1,863 (Ny från Västervik)
Filip Hjelmland – 1,103

Västervik
Artem Laguta – 2,479
Bartosz Smektala – 1,954
Viktor Kulakov – 1,875
Jaimon Lidsey – 1,489
Mads Hansen – 1,445
Anton Karlsson – 0,500
Noel Wahlqvist – 0,500

Dela nyheten: